Antena 3 CNN Politică Băsescu, cu lacrimi în ochi: Un model de viaţă poate fi generat şi de cei de vârsta a treia, ca mine

Băsescu, cu lacrimi în ochi: Un model de viaţă poate fi generat şi de cei de vârsta a treia, ca mine

Băsescu, cu lacrimi în ochi: Un model de viaţă poate fi generat şi de cei de vârsta a treia, ca mine
Sursa foto: Foto: INTACT Images
10 Sep 2011   •   11:51
Preşedintele Traian Băsescu participă sâmbătă la şcoala de vară a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, la Mangalia. Şeful statului a mulţumit conducerii UNPR pentru că au asigurat stabilitatea guvernării, într-o perioadă extrem de dificilă, conform Mediafax.

Preşedintele a spus, la începutul discursului, că şcolile de vară sunt locul unde politicienii spun ceea ce gândesc, făcând abstracţie de presă, "chiar dacă ştiu că presa va prelua cea mai mare parte a celor neconvenţionale care se spun”.

Totodată, Băsescu a mulţumit UNPR şi a adăugat că formaţiunea a asigurat stabilitatea guvernamentală în momente extrem de dificile pentru România, Europa şi Uniunea Europeană.

"Sunteţi partidul care avea orice altă opţiune şi aţi ales să serviţi interesele naţionale. Nu e uşor ca un partid care pleacă de la zero să aleagă această variantă grea, care nu este destinată să aducă voturi”, a declarat Băsescu.

"Aş spune şi un lucru poate puţin mai aspru, deşi se poate spune şi cu vorbe mai blânde: viitorul nostru este generat nu numai de modul în care vom şti să ne asumăm singuri propria noastră viaţi şi să n-o lăsăm pe mâna statului sau să aşteptăm statul să facă ce trebuie pentru noi. Modul nostru de viaţă viitoare şi de performanţă poate fi generat şi de abordarea celor din vârsta a treia, ca mine spre exemplu, care vor trebui să înţeleagă c ă au obligaţii să planteze un pom la umbra căruia nu vor sta niciodată”, a declarat Băsescu, cu lacrimi în ochi. Momentul a fost întreruput de public, pentru aplauze.
 


De asemenea, preşedintele a adăugat că, în opinia sa, este un moment în care toată lumea este utilă, „de la cei tineri, până la cei din generaţia a treia care ei înşişi de multe ori au spus „Eu nu mai am nimic de facut, eu nu mai am responsabilitatea să fac ceva, eu pot fi doar beneficiar al muncii mele de 20, 30 de ani?”

Circa 500 de membri ai UNPR din toată ţara participă la cea de-a doua ediţie a Şcolii de Vară a UNPR, la Mangalia.

×
Subiecte în articol: UNPR pdl criza voturi alegeri UE Europa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close