Antena 3 CNN Politică Băsescu: Dacă Predoiu ar fi fost propunerea de la început, nu exista nicio criză

Băsescu: Dacă Predoiu ar fi fost propunerea de la început, nu exista nicio criză

Băsescu: Dacă Predoiu ar fi fost propunerea de la început, nu exista nicio criză
29 Feb 2008   •   18:56
Noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, este cel care i-a făcut pe preşedinte şi premier să bată palma. După un conflict care a durat aproape 3 luni şi care izbucnit în jurul numirii unui nou ministru al Justiţiei, preşedintele Traian Băsescu declară: ?dacă asta era propunerea de la început, nu mai era nicio problemă?. ?Aş vrea să vă asigur de tot sprijinul meu. Am convingerea că veţi reuşi, aşa cum a reuşit şi ministrul Cioloş", a declarat preşedintele, după învestitura sa la Justiţie.

Basescu, despre relaţiile lui Predoiu cu Patriciu:  
Surpriza a venit însă în momentul în care şeful statului a vorbit despre informaţiile apărute în presă în legătură cu relaţiile dintre Predoiu şi Patriciu. Noul ministru de Justiţie a fost principalul consultant pe probleme juridice al Rompetrol, grup condus de Dinu Patriciu. Reacţia preşedintelui a fost fermă. ?Speculaţiile legate de activitatea anterioară a noului ministru nu au acoperire în legături care să-i pericliteze activitatea în Ministerul Justiţiei?.

?Este o onoare pe care o primiţi, ca expresie a propunerii premierului. (...) Vă asigur că România nu este acum în pericolul de a i se aplica o clauză de salvgardare?, a adăugat şeful statului.

Infirmând zvonurile potrivit cărora Tăriceanu s-ar fi grăbit cu această propunere numai ca să nu ajungă la discuţii cu Băsescu la Cotroceni, şeful statului a precizat că au avut loc dezbateri, în după-amiaza zilei de vineri. Imediat după trimiterea invitaţiei de la Cotroceni, premierul l-a informat cu privire la nominalizarea lui Cătălin Predoiu şi, mai mult, i-a pus la dispoziţie materiale legate de trecutul acestuia, a precizat Băsescu.

Băsescu, Tăriceanu şi Meleşcanu, într-o atmosferă degajată:  
Finalul ceremoniei de învestire a asigurat un nou element surpriză. A fost printre rarele situaţii în care premierul şi preşedintele şi-au zâmbit şi au vorbit. Mai mult, pentru ca tabloul să fie complet, celor doi li s-a alăturat în aceeaşi notă relaxată Teodor Meleşcanu, cel care a asigurat interimatul la Justiţie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close