Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre amânarea validării guvernului Croitoru: ?Ne apropiem de trădarea interesului naţional"

Băsescu, despre amânarea validării guvernului Croitoru: ?Ne apropiem de trădarea interesului naţional"

Băsescu, despre amânarea validării guvernului Croitoru: ?Ne apropiem de trădarea interesului naţional"
Sursa foto: Traian Bãsescu
26 Oct 2009   •   18:28

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, referindu-se la decizia Parlamentului privind calendarul privind audierea şi votarea membrilor Cabinetului Croitoru, că prin întârzierea votării Guvernului "ne apropiem de trădarea interesului naţional".
Şeful statului a invocat necesitatea instalării la cârma ţăriia unui guvern stabil într-un moment de criză economică, apreciind că orice întârziere "depăşeşeşte zona de iresponsabilitate".
"Să întârzii să dai ţării un guvern stabil, când ţara este în criză şi să faci tot ce se poate pentru decredibilizarea ţării mi se pare că depăşeşte gradul de iresponsabilitate. Mă tem că ne apropiem cumva de un fel de trădare a interesului naţional", a plusat Băsescu, avertizând că instabilitatea politică actuală coboară foarte mult credibilitatea României.
El a reiterat existenţa acordurilor cu instituţiile financiare internaţionale şi de vizita de peste câteva zile a unei misiuni a FMI, probleme despre care nu crede că nu sunt cunoscute de şefii celor trei partide care "acum se joacă cu interesul naţional".
Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, luni, ca votul în plen asupra Cabinetului Croitoru să aibă loc miercurea viitoare, iar audierile miniştrilor propuşi să se desfăşoare în această săptămână, inclusiv vineri, dacă va fi necesar, deşi liderii grupurilor parlamentare ale PDL au solicitat iniţierea pentru ziua de astăzi a audierilor pentru ca votul de investitură să fie dat mâine.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close