Antena 3 CNN Politică Băsescu, după suspendarea confruntării: Sassu a mogulizat TVR

Băsescu, după suspendarea confruntării: Sassu a mogulizat TVR

Băsescu, după suspendarea confruntării: Sassu a mogulizat TVR
Sursa foto: Traian Bãsescu
18 Noi 2009   •   21:21

TVR a devenit al treilea post de televiziune supus procesului de mogulizare care se manifestă în presă a afirmat miercuri, preşedintele Traian Băsescu, comentând decizia directorului Alexandru Sassu de a organiza o dezbatere electorală cu primii şapte candidaţi, deşi partidele politice conveniseră pentru o formulă de confruntare formată din cinci concurenţi. Şeful statului a cerut TVR să revină la misiunea sa de post de informare obiectivă a cetăţenului şi să nu cadă în capcana subordonării spaţiului de emisie intereselor electorale ale candidatului PSDD, Mircea Geoană. Băsescu şi-a atacat contracandidatul social-democrat, apreciind că acesta are nevoie de un al treilea mogul de presă, Alexandru Sassu, pentru a-i face faţă. În opinia preşedintelui statului, PSD a subordonat postul public de televiziune mogulilor Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu, în conduiţiiel în care Mircea Geoană are "şanse minime" pentru a prinde turul al doilea al alegerilor.

?Domnul Sassu a anunţat astăzi în cadrul discuţiilor dintre staff-urile de campanie a cinci candidaţi că domnia sa are un aranjament cu Realitatea TV si cu trustul Antena 3, trustul Intact astfel incât
dezbaterea televizată poate fi asigurată doar cu moderatori şi de la aceste două televiziuni ale mogulilor Vântu şi Voiculescu. Mai mult, în cursul după-amiezii, domnul Sassu fără consultarea partidelor care conveniseră o formulă cu cinci candidaţi, a anunţat o formulă de dezbatere în 7 candidaţi şi bineînţeles cu aceeaşi cooperare dintre televiziunea publică şi televiziunile mogulilor. Constat aşadar că avem un al treilea mogul în trusturile media. El se numeşte Alexandru Sassu, devenit subordonat domnilor Vântu şi Voiculescu? a susţinut Băsescu.

Şeful statului l-a avertizat pe Sassu că din postura de director general al televiziunii publice nu are dreptul să facă ce vrea, deoarece TVR este plătit din bani publici şi este obligată să dea publicului acces corect la informaţii şi la dezbaterea dintre cei cinci candidaţi aşa cum fusese programată şi convenită iniţial.

?Ca un mogul declarat, Sassu poate să facă ce vrea, dar nu ca director al televiziunii publice. Acesată televiziune nu are ca misiune falsificarea adevărului aşa cum cele două televiziuni o fac ca televiziuni private? a mai spus Băsescu.

În opinia şefului statului, demersul lui Sassu vine în întâmpinarea intereselor electorale ale candidatului PSD, Mircea Geoană, care este susţinut deja de televiziunile a doi moguli.
?Este evident că Geoană nu poate supravieţui cu susţinerea mogulilor, are nevoie şi de susţinerea TVR transformată peste noapte în televiziune mogulizată şi în susţinătoare a lui Geoană în detrimentul informării publicului. Regret că prin comportamentul noului mogul, publicul a fost văduvit de o dezbatere pe care o consider interesantă şi utilă? a subliniat Băsescu.
EL a solicitat TVR să facă dovada necăderii în sfera de influenţă a lui Vântu şi Voiculescu. "Este esenţial ca TVR să iasă de sub controlul lui Vîntu şi Voiculescu şi să renunţa a se mai subordona partidului care îl care drept candidat pe Mircea geoană. cer public ca acest lucru să se întâmple", a mai arătat Traian Băsescu.

Preşedintele a dat ca exemplu o monstră de mogulizare a TVR cu care a avut de-a face, el reproşând conducerii acestui post că a refuzat să-i acorde un alt spaţiu de emisiune în direct, la care avea dreptul din postura de candidat prezidenţial, după ce a fost nevoit să anuleze joi prezenţa sa la o emisiune, din cauza Consiliului European convocat de preşedinţia suedeză la Luxemborg pentru a discuta despre Înaltul Reprezentant pentru politică Externă şi viitorul preşedinte al acestui for.

"Prin urmare, nu voi putea participa la programarea făcută de TVR. Comportamentul TVR nu mă stimulează la a avea încredere să înregistrez o emisiune care să fie difuzată la 21.00 si apoi să fie programat candidatul Geoană. Am solicitat TVR să programeze o emisune la care am dreptul nu joi când sunt la Bruxelles, ci vineri când încă pot participa la emisiuni electorale conform regementărilor CNA şi BEC", a explicat preşedintele.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close