Antena 3 CNN Politică Băsescu îi spune deja NU lui Iohannis: Vrea un premier care "vorbeşte limbajul FMI"

Băsescu îi spune deja NU lui Iohannis: Vrea un premier care "vorbeşte limbajul FMI"

Băsescu îi spune deja NU lui Iohannis: Vrea un premier care "vorbeşte limbajul FMI"
Sursa foto: Traian Bãsescu
14 Oct 2009   •   16:13

Preşedintele Traian Băsescu a lăsat miercuri să se înţeleagă, la întâlnirea cu ambasadorii statelor UE, că se gândeşte să nominalizeze ca premier o persoană "care vorbeşte limbajul FMI", au declarat surse diplomatice participante la întâlnire, citate de Mediafax. În aceste condiţii, nominalizarea reprezentanţilor Opoziţiei, primarul Sibiului, Klaus Johannis îşi vede deja diminuate şansele de a fi acceptat de către Cotroceni.

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR şi fost reprezentant al României la FMI, este vehiculat de către reprezentanţii PDL printre posibilii premieri tehnocraţi la care s-ar gândi preşedintele Traian Băsescu, ca posibil pion de sacrificat în prima rundă Cotroceni-Parlament. Croitoru a fost susţinut de PDL pentru postul de viceguvernator, dar a pierdut în favoarea liberalului Bogdan Olteanu, suţinut de PSD şi PNL. Oficialul Băncii Naţionale a lucrat în trecut şi ca reprezentant al României la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Preşedintele Traian Băsescu a convocat partidele parlamentare pentru ora 17.00, pentru a le anunţa concluziile consultărilor pe tema nominalizării premierului. Liderii PSD+PC, PNL, UDMR şi ai minorităţilor au anunţat, însă, că vor părăsi consultările în cazul în care preşedintele nu va lua în considerare candidatul propus de ei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close