Antena 3 CNN Politică Băsescu, la discuţiile cu conducerea PDL: Eu am avut opţiunea unui premier tehnocrat

Băsescu, la discuţiile cu conducerea PDL: Eu am avut opţiunea unui premier tehnocrat

Băsescu, la discuţiile cu conducerea PDL: Eu am avut opţiunea unui premier tehnocrat
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Feb 2011   •   20:27

„Ceea ce am discutat cu preşedinţii de organizaţii judeţene a fost: care este calea. Plecând inclusiv de la premisa unui nou premier cu un nou Guvern, ca soluţie de relansare a încrederii, sau a propune ca ruptură necesară. Discuţiile s-au oprit la ceea ce ar trebui să fie eventual un prim ministru şi opţiunile majoritare aseară au fost pentru continuarea cu actualul premier. Eu am avut opţiunea unui premier tehnocrat”. Acesta este un fragment, prezentat în exclusivitate Antena 3, din ceea ce a spus Traian Băsescu în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu conducerea PDL.

Începând de duminică, şeful statului a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai PDL la nivel local şi central. De asemenea, Traian Băsescu s-a întâlnit cu UDMR, UNPR şi cu liderul grupului minorităţilor. Surse democrat-liberale au spus că, din discuţiile preşedintelui cu reprezentanţii PDL, ar fi reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc. Varianta susţinută de şeful statului a fost numirea unui premier independent. Presa a vehiculat în acest sens mai multe nume: Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa, Călin Georgescu.

Băsescu: Am avut opţiunea unui premier tehnocrat


Şeful statului a precizat, de asemenea, că dezbaterea pe tema alegerii premierului a avut loc după ce a discutat cu Emil Boc.

Băsescu: Toată dezbaterea a fost făcută după o discuţie cu premierul

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close