Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu exclud o eventuală candidatură a lui Ungureanu la alegerile prezidenţiale

Băsescu: Nu exclud o eventuală candidatură a lui Ungureanu la alegerile prezidenţiale

Băsescu: Nu exclud o eventuală candidatură a lui Ungureanu la alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Mar 2012   •   12:02
Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, într-o emisiune televizată, că nu exclude o eventuală candidatură a lui Mihai Răzvan Ungureanu, cu susţinere PDL, la următoarele alegeri prezidenţiale.

„Nu exclud acest lucru, dar e mult prea devreme să discutăm. În primul rând, pentru a fi candidat la preşedinţie, să spunem chiar independent, Ungureanu trebuie să reuşească ca premier. Ar fi foarte greu să ai un eşec ca prim-ministru şi pe urmă să vrei să candidezi la prezidenţiale”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă a luat în calcul un astfel de scenariu când l-a numit pe Ungureanu premier, Traian Băsescu a răspuns, în stilul caracteristic: „Ştiţi ceva ce mie ar putea să nu îmi treacă prin minte în politică?”

Totodată, preşedintele a subliniat că principalul criteriu de care va depinde reuşita ca premier a lui Ungureanu este absorbţia celor şase miliarde de euro de la UE.

„În primul rând, să absoarbă cele şase miliarde de la UE anul acesta şi putem spune toţi că am avut un premier perfect. Să ştiţi că o absorbţie de şase miliarde ne dă o creştere economică de 3%. Nu am alt criteriu, e cel mai important, nu doar pentru premier, dar şi pentru fiecare ministru în parte”, a arătat Băsescu.


×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close