Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu văd nici o nouă majoritate legal constituită. Confundă Parlamentul cu tribunalul

Băsescu: Nu văd nici o nouă majoritate legal constituită. Confundă Parlamentul cu tribunalul

Băsescu: Nu văd nici o nouă majoritate legal constituită. Confundă Parlamentul cu tribunalul
Sursa foto: Traian Bãsescu
21 Oct 2009   •   11:50

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, miercuri, că nu vede nici o majoritate politică oficializată în Parlament. El a invitat partidele politice care au votat astăzi în plenul reunit al legislativului o declaraţie comună de ?oficializare? a noii majorităţi să nu confunde clădirea Parlamentului cu tribunalul unde ar trebui să meargă să legalizeze această coaliţie. El a atras atenţia că nu mai aşa va ţine cont de noua majoritate, dar numai după alegerile din 2012.

?Nu am observat să fi fost la tribunal, confundă locul de constituire ca coaliţie. Eu îi invit să se constituie la tribunal pentru că alianţele parlamentare se sparg? a spus Băsescu, invocând exemplul negativ al Alianţei D.A. şi al ?Coaliţiei pentru România?, formate de PSD şi PDL în iarna lui 2008.

Şeful statului a explicat că numai astfel va ţine seama de punctele de vedere şi propunerile formulate de aşa-zisa nouă majoritate parlamentară, dar nu mai devreme de alegerile din 2012 care ar trebui să consfinţească acestă stare de lucruri prin vot.

?Să fie o coaliţie legală şi putem discuta, dar după alegerile din 2012 pentru că discutăm de coaliţii preelectorale care contează în deciziile preşedintelui de a desemna premierul. Eu am fost consecvent în tot mandatul meu. Am încredinţat întotdeauna mandatul de premier partidului cu cel mai mare număr de parlamentari, iar în 2008 unui reprezentant al PDL pentru că a avut în Parlament cu trei locuri mai mult decât PSD? a reiterat Băsescu poziţia sa faţă de desemnarea unui nou premier.

Preşedintele Traian Băsescu a participat astăzi la Palatul Parlamentului la şedinţa Colegiului naţional al PD-L, partid care îl susţine la alegerile prezidenţiale, aceasta fiind ultima întrunire a democrat-liberalilor pe teme organizatorice înaintea începerii campaniei electorale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close