Antena 3 CNN Politică Băsescu: Oprescu acceptă modul în care Iliescu cheamă minerii ca "să zdrobească" bucureştenii

Băsescu: Oprescu acceptă modul în care Iliescu cheamă minerii ca "să zdrobească" bucureştenii

Băsescu: Oprescu acceptă modul în care Iliescu cheamă minerii ca "să zdrobească" bucureştenii
03 Iun 2008   •   19:29

Odată încheiată campania electorală, preşedintele României, Traian Băsescu nu îşi mai ascunde simpatia pentru Vasile Blaga, candidatul PD-L la Primăria Capitalei. Invitat în cadrul unei emisiuni televizate, Băsescu a recunoscut că ar fi fost cu adevărat mulţumit de scorul electoral al lui Blaga, dacă acesta câştiga din primul tur. Şeful statului a mărturisit că, după alegeri, l-a sunat pe candidatul PD-L şi l-a felicitat. "Bine că ai intrat în turul doi", i-a spus Băsescu lui Blaga.

Despre acesta, Băsescu spune că este "cel mai potrivit" pentru a continua proiectele iniţiate de Videanu.

În altă ordine de idei, preşedintele e de părere că Sorin Oprescu, acuzat că a fost implicat în problema mineriadelor, ar fi îndreptăţit "să se plângă". Totuşi, Băsescu precizează că există o diferenţă fundamentală în Oprescu şi Blaga:

"În timp ce Blaga a plecat de lângă Ion Iliescu şi a trecut de partea lui Petre Roman, la ruperea de FSN, Oprescu a acceptat modul în care Iliescu face politică, precum fac Hrebenciuc şi Miron Mitrea. I se pare în regulă să cheme minerii să zdrobească bucureştenii", a declarat şeful statului.

Preşedintele spune că Ion Iliescu se foloseşte de oameni pentru a-şi satisface setea de putere. "Oprescu este păpuşa lui Iliescu", a declarat Băsescu. "Iliescu trebuia să iasă la pensie să-şi vadă de comunismul lui, în Primăverii", a continuat acesta.

Despre Iliescu, şeful statului spune că "pe Constantinescu a reuşit să-l controleze, dar pe mine nu, pentru că i-am trimis în rezervă generalii şi am adus oameni tineri. Atunci Ion Iliescu a luat puterea poltiică în antrepriză şi s-a aliat cu oamenii mei", a adăugat Băsescu. "Acest om e bolnav de putere", concluzionează preşedintele.

Referitor la alegeri, Băsescu spune că va susţine mereu liberalii, mai ales că l-au ajutat să ajungă la putere. Acesta a declarat că e convins că PD-L va câştiga bătălia în marile oraşe şi în Capitală, astfel încât vor spăla eşecul din teritoriu.

Nici despre premeirul Tăriceanu, preşedintele nu are cuvinte de laudă. Şeful statului declară că nu înţelege cum de a putut să treacă de partea social democraţilor. "Crezi că îţi e mai bine cu PSD?", l-ar fi întrebat Băsescu pe prim-ministru.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close