Antena 3 CNN Politică Băsescu: PDL a fost păcălit de UDMR. Marko: Nu am avut nici un fel de înţelegere

Băsescu: PDL a fost păcălit de UDMR. Marko: Nu am avut nici un fel de înţelegere

Băsescu: PDL a fost păcălit de UDMR. Marko: Nu am avut nici un fel de înţelegere
Sursa foto: Marko Bela
20 Oct 2009   •   11:59

UDMR nu a păcălit PDL la votul moţiunii de cenzură, ci a votat ca iniţiator al acestui demers şi în conformitate cu interesele electoratului pe care îl reprezintă, a reacţionat luni, liderul Uniunii, Marko Bela la acuzaţiile de acest gen formulate ieri seară la RFI de către preşedintele Traian Băsescu.

?Noi am fost iniţiatorii moţiunii de cenzură, împreună cu PNL, fiind convinşi că guvernul minoritar nu trebuie să meargă maideparte deoarece nu are susţinerea majorităţii. Domnul Băsescu este nemulţumit, dar guvernul este controlat, numit şi dacă este cazul, i se retrage încrederea de către Parlament? a explicat Marko.

Liderul Uniunii a subliniat că nu a existat niciodată o înţelegere cu PDL pentru ca prlamentarii udemerişti să voteze împotriva propriei lor iniţiative.

?Nu a existat o înţelegere cu PDL. Bineînţeles, a existat un dialog cu PDL, ca şi cu restul partidelor politice parlamentare pentru a analiza toate posibilităţile şi să ascultam toate propunerile lor pentru binele propriului nostru electorat? a precizat Marko.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, aseară, la RFI , că PDL s-a bazat pe voturile UDMR în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Boc II.

?Liderii PD-L au greşit. Credeau că nu trece moţiunea. Au fost păcăliţi. Uite, li se mai întâmplă şi aşa ceva. A fost unul din argumentele pe care mi le-au adus: că au voturile UDMR. Dacă a existat un om perfect lucid în conducerea PD-L a fost Emil Boc care a spus că se va ajunge la o moţiune de cenzură prin care Guvernul va cădea. Emil a avut în vedere această variantă, dar are în spate un partid, nu e liber ca mine? a susţinut Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close