Antena 3 CNN Politică Băsescu: Politicienii nu trebuie să se supere. Alegerile îi atrag pe români la referendum, nu invers

Băsescu: Politicienii nu trebuie să se supere. Alegerile îi atrag pe români la referendum, nu invers

Băsescu: Politicienii nu trebuie să se supere. Alegerile îi atrag pe români la referendum, nu invers
Sursa foto: Traian Bãsescu
23 Oct 2009   •   15:27

Preşedintele Traian Băsescu a reluat vineri, la sediul de campanie, atacurile la adresa contestatarilor organizării referendumului privind parlamentul uninominal reproşându-le că acum culeg ce au semănat, după ce nu s-au ţinut de cuvânt şi nu au revizuit Constituţia în ultimii 5 ani. Şeful statului amai anunţat că şi-aeliberat agenda vizitelor externe timp de o lună pentru a se ocupa mai mult de propria sa campanie electorală menită a-i servi la obţinerea unui al doilea mandat la Cotroceni.
?Dacă şi-ar fi ţinut cuvântul să declanşeze procesul de revuzuire al Constituţiei, iar la alegeri să avem referendumul de validare a Constituţie ca operă a Parlamentului, nu aş fi fost în situaţia să cer românilor să impuna politicienilor voinţa lor? a explicat Traian Băsescu, motivul pentru care a recurs la această procedură.

El a respins acuzaţiile privitoare la foloasele electorale pe care le-ar obţine venind cu o asemenea temă în campanie.

?Deci nu au de ce să se supere. Dacă aş fi fost incorect puneam referendumul pe data de 6 decembrie, pentru turul doi şi nu pe 22 noiembrie când sunt foarte mulţi candidaţi. Dacă era o urmă de incorectitudine puteam să-l bag în turul doi şi îmi cream premisa unui avantaj, dar nu am dorit. Gândul meu a fost că alegerile ar putea atrage românii la vot, ocazie cu care pot vota şi pentru referendum. Deci alegerile trag referendumul şi nu invers? a explicat Băsescu, invocând experienţele trecute în domeniu.

În ceea ce priveşte propria sa campanie electorală, Băsescu a arătat că şi-a aerisit propriul program ca şef de stat pentru a aloca mai mult timp promovării mesajului său către români.

?Mă prezint la sediul de campanie unde voi petrece o parte din timp pentru că, în acealaşi timp va trebui sa exercit şi atribuţiile de preşedinte în funcţie, iar aceasta funcţie are sediul la Palatul Cotroceni. Voi sta la sediul de campanie în funcţie de timpul pe care mi-l permite programul de preşedinte? a explicat Băsescu, precizând că şi-a decongestionat agenda externă timp de 30 de zile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close