Antena 3 CNN Politică Băsescu: Politicienii să nu intoxice populaţia cu valoarea consultativă a referendumului

Băsescu: Politicienii să nu intoxice populaţia cu valoarea consultativă a referendumului

Băsescu: Politicienii să nu intoxice populaţia cu valoarea consultativă a referendumului
Sursa foto: Traian Bãsescu
22 Oct 2009   •   17:57

Preşedintele Traian Băsescu i-a avertizat pe politicienii care se opun ideii de parlament unicameral să nu se opună unei eventuale voinţe a populaţiei exprimată prin referendum şi nsă nu mai intoxice românii sugerând ideea unui presupus carcater consultativ al acestui plebiscit.

?Sunt politicieni care invocă articolul din Constituţie potrivit căruia referendumul este consultativ. Eu le spun să nu intoxice populaţia. Referirea la valoarea consultativă are cu totul alt sens, anume că rezultatul referendumului trebuie introdus într-o lege, formulată, bineînţeles, de parlamentari. Dar Articolul 2 din Constituţie spune ?suveranitatea naţiunii aparţine poporului, care o exercită prin organele reprezentative şi prin referendum", a atras atenţia Traian Băsescu.

Şeful statului a subliniat că referendumul este modul în care românii îşi manifestă suveranitatea, o voinţă care trebuie respectată şi de Parlament, care nu este altceva decât o altă formă de suveranitate a populaţiei.

?Nici un politician nu trebuie să-şi permită să treacă peste acest vot. Politicienii ar trebui să treacă la revizuirea Constituţiei pentru a o pune în acord cu voinţa populaţiei? a conchis Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close