Antena 3 CNN Politică Băsescu: Riscăm o amendă UE de 700 milioane de euro pentru depăşirea deficitului bugetar

Băsescu: Riscăm o amendă UE de 700 milioane de euro pentru depăşirea deficitului bugetar

Băsescu: Riscăm o amendă UE de 700 milioane de euro pentru depăşirea deficitului bugetar
Sursa foto: Traian Basescu
06 Mai 2009   •   16:56

România riscă sancţiuni financiare de la Uniunea Europeană de circa 700 milioane de euro, cam 0,5% din PIB, în cazul în care nu obţine în 2009 un deficit bugetar mai mic decât în 2008, a declarat, miercuri, la radioul public, preşedintele Traian Băsescu.
Băsescu a explicat că ţara care a încălcat criteriile UE în materie de deficit bugetar trebuie să ia o serie de măsuri, prin care să probeze că îşi reglează problema deficitului bugetar.
"Dacă anul acesta nu obţinem un deficit bugetar mai mic decât în 2008, efectul va fi că se poate trece la sancţiuni financiare, la amenzi, care pot începe cu 0,5% din Produsul Intern Brut, deci la România ar fi o amendă de circa 700 de milioane de euro, să spunem. Să sperăm că nu ajungem la amenzi, dar suntem în procedura de deficit", a spus Băsescu.
Comisarul european pentru economie şi politică monetară, Joaquin Almuniaa anunţase luni că CE va lua măsuri disciplinare împotriva mai multor state, inclusiv România, pentru depăşirea pragului de 3% din PIB privind deficitul bugetar, stipulat de legislaţia europeană,
Comisia europeană a decis deja sancţionarea Franţei, Irlandei, Spaniei, Greciei, Marii Britanii şi Ungariei penru depăşirea pragului de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB) stipulat de Pactul de Creştere şi Stabilitate al blocului comunitar.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close