Antena 3 CNN Politică Băsescu: Săptămâna viitoare informez partidele, nu prin hârtii, că oricum nu le citeşte nimeni

Băsescu: Săptămâna viitoare informez partidele, nu prin hârtii, că oricum nu le citeşte nimeni

Băsescu: Săptămâna viitoare informez partidele, nu prin hârtii, că oricum nu le citeşte nimeni
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Dec 2011   •   20:02

Traian Băsescu vrea să se întâlnească, săptămâna viitoare, cu liderii partidelor politice parlamentare cărora urmează să le comunice la ce s-a angajat astăzi în numele României. Aflat la Bruxelles, la finalul reuniunii liderilor europeni, preşedintele nu s-a putut abţine să nu menţioneze că a fost primul care a avut ideea să introducă în constituţie limita de deficit fiscal.

Preşedintele a declarat, vineri, la Bruxelles, că săptămâna viitoare va informa partidele cu privire la concluziile summit-ului UE, precizând că nu o va face prin hârtii, pentru că "oricum nu le citeşte nimeni".

"Săptămâna viitoare o să încerc să organizez o întâlnire cu partidele, şi de la putere, şi de la opoziţie, să le prezint ce ar urma, pentru că s-ar putea ca partidele să spună ?Nu vrem să fim în acest acord de guvernanţă fiscală?. Dacă aşa hotărăsc partidele? Eu însă am informat Consiliul că România va merge în acest acord pentru că sunt două lucruri esenţiale: în primul rând, chiar programele pe care noi le avem cu UE, BM, cu FMI sunt îndreptate către convergenţă, care ne îndreaptă către acest lucru", a spus Traian Băsescu, citat de Mediafax.
   
El a adăugat că pentru România este uşor să intre în acest program. "Spre desosebire de alte state care nu au făcut exerciţiul reducerilor bugetare, noi am început acest exerciţiu în 2010, nu este nicio abordare triumfalistă, dar să ştiţi că România a înţeles înaintea altor state criza datoriilor suverane şi a reacţionat în acest sens", a explicat şeful statului.
   
Întrebat ce se întâmplă dacă partidele nu vor modificarea Constituţiei, Traian Băsescu a răspuns: "Să privim lucrurile pozitiv, pentru că eu vă pot spune că, pentru noi, în primul rând politic este foarte important. Ştiţi că se crease grupul celor 17, iar noi am avut o bătălie destul de grea şi, aţi văzut, cel puţin vreo patru ieşiri publice ale mele, dar nu numai atât am făcut pentru a nu ne trezi izolaţi şi cred că am fost unul dintre politicienii care s-au bătut cel mai eficient pentru acest 17+n, cine vrea să vină".
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România trebuie să treacă în Constituţie, şi nu în alt act normativ, prevederile privind bugetul şi deficitul structural, din acordul convenit la summit-ul UE.
   
Şeful statului a menţionat, în declaraţia de presă susţinută după reuniunea Consiliului European de iarnă, că duminică urmează să aibă loc o conferinţă de presă. "Voi încerca să sintetizez (...) Consiliul de astăzi, urmând ca duminică să fac o conferinţă de presă la Bucureşti pentru explicarea în detaliu a ceea ce urmează să se întâmple în interiorul Uniunii Europene", a precizat Băsescu.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close