Antena 3 CNN Politică Băsescu şi-a depus candidatura la BEC: Vreau un al doilea mandat pentru a soluţiona nerealizările primului

Băsescu şi-a depus candidatura la BEC: Vreau un al doilea mandat pentru a soluţiona nerealizările primului

Băsescu şi-a depus candidatura la BEC: Vreau un al doilea mandat pentru a soluţiona nerealizările primului
Sursa foto: Traian Bãsescu
21 Oct 2009   •   14:26

Preşedintele Traian Băsescu şi-a depus miercuri candidatura în mod oficial la Biroul Electoral Central. Însoţit de o bună parte din conducerea PDL şi acompaniat de Emil Boc, şeful statului a depus la sediul Bec şi cele peste 2,1 milioane de semnături de susţinere strânse de către filialele democrat-liberale. Relaxat, Băsescu a intrat în clădire nu înainte de a saluta pe simpatizanţii adunaţi acolo. El a explicat că îşi doreşte un al doilea mandat pentru a nu fi acuzat de laşitate şi pentru a duce la bun sfârşit planul de reformă al statului, blocat de lipsa unui guvern cu care să colaboreze şi a unei majorităţi parlamentare. Chiar dacă democrat-liberalii au strâns mai puţine semnături decât rivaliii săi din PSD, obiectivul fixat de conducerea PDL în cadrul Colegiului Director ca ţintă electorală este extrem de ambiţios: obţinerea a 40-45% din voturi pentru Traian Băsescu în primul tur al prezidenţialelor, PD-L mizând pe dezbaterea asupra referendumului şi pe un eventual vot negativ dat lui Lucian Croitoru, susţin surse democrat-liberale.

?Mi-am depus candidatura, sunt puţin emoţionat şi în orice caz infinit mai responsabil faţă de când am făcut-o prima dată. Prima dată nu ştiam ce înseamnă viaţa de zi cu zi ca preşedinte al României? a susţinut Băsescu după finalizarea procedurii de depunere a candidaturii.
Şeful statului a explicat şi motivele pentru care a optat să concureze a doua oară pentru Cotroceni: nu a avut de ales.
?Nu aveam altă alternativă, ar fi fost un gest de laşitate. N-aş fi vrut să se spună despre mine că nu am avut curaj a doua oară. Un alt motiv este ceea pe care nu am reuşit să fac, şi sunt destule, pentru că nu am avut susţinerea politică necesară pentru procesul de reformă al României. Abia în 2009 am avut posibilitatea să dialoghez cu Guvernu, dar este responsabilitatea mea ca şef al statului.(...)Nu am negociat nici cu Vântu nici cu Patriciu, nici cu Voiculescu pentru că vedem România în mod diferit? a mai susţinut Băsescu.

Preşedintele a mai invocat şi riscul lăsării României la mila grupurilor de interese, după modelul existent şi tolerat în timpul guvernării Năstase.
?Am convingerea că România nu trebuie lăsată pe mâinile alianţei de la Grivco. Nu este nici a lui Ion Iliescu, nici a lui Hrebenciuc, nici a lui Marko Bela, a lui Mircea Geoană, nici a lui Vântu sau Voiculescu, ci este a românilor? a afirmat Băsescu, reiterând modul în care era controlată ţara în timpul fostei guvernări Adrian Năstase.
Şeful statului a reamintit că doreşte o Românie modernă, fapt pentru care intenţionează să pună un al doilea mandat prezidenţial în slujba acestui obiectiv.
?Am obligaţia să le spun românilor că sunt dispus să continui, dar este dreptul românilor să arate dacă vor România lor sau să o îndrepte către grupuri de interese? a conchis Băsescu.




Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close