Antena 3 CNN Politică Băsescu: Singurul aliat pe care mi-l doresc este românul. O alianţă Antonescu - PSD riscă să ne dea cu 20 de ani înapoi

Băsescu: Singurul aliat pe care mi-l doresc este românul. O alianţă Antonescu - PSD riscă să ne dea cu 20 de ani înapoi

Băsescu: Singurul aliat pe care mi-l doresc este românul. O alianţă Antonescu - PSD riscă să ne dea cu 20 de ani înapoi
23 Noi 2009   •   18:59

După refuzul ferm al lui Crin Antonescu legat de o posibilă alianţă cu PD-L, Traian Băsescu a susţinut luni seară o declaraţie în care a vorbit despre succesul referendumului şi semnalul dat de acesta, despre necesitatea de reformare a statului şi a clasei politice, dar şi despre contracandidaţii săi şi opţiunile lor politice.

Preşedintele în exerciţiu susţine că nu va apela la nicio alianţă politică în perspectiva alegerilor din 6 decembrie şi că singurul aliat pe care îl doreşte este românul.

"În mod categoric, românii sunt sătui de jocurile politice, de alianţele mai mult sau mai puţin transparente. Românii vor eficienţă. O clasă politică ce trebuie să lucreze pentru cei 22 milioane de români. Personal, îi înteleg foarte bine, pentru că la fel gândesc şi eu", a declarat Traian Băsescu.

Actualul şef al statului susţine că încercarea sa de "a convinge clasa politică să se autoreformeze a fost o greşeală".

"A fost un eşec pentru că a fost greşit să cred că această clasă politică de care depinde evoluţia pozitivă a României va găsi resurse să se reformeze singură. A refuzat în ultimii cinci ani orice angajament legat de propria-i reformare. Tot prin referendum a trebuit să impunem votul uninominal", a declarat Băsescu.


"Antonescu a găsit un singur loc de refugiu, în braţele PSD"

Candidatul susţinut de PD-L s-a arătat deranjat de atitudinea lui Crin Antonescu şi l-a acuzat că îşi schimbă declaraţiile de la o zi la alta.

"Acum am explicaţia reacţiei rapide a domnului Antonescu din această dimineaţă (n.r. luni) Speriat de reuşita referendumului, a găsit un singur loc de refugiu, în braţele PSD, acolo unde, în niciun caz, nu se doreşte o reformă a clasei politice care să ducă la pierderea privilegiilor politicienilor", susţine Băsescu.

BĂSESCU: SINGURUL ALIAT PE CARE MI-L DORESC ESTE ROMÂNUL


"Prin decizia de a se azvârli drept în braţele PSD, îmi lasă şi mie cel puţin două nelămuriri: Cum a putut de la ziua de ieri, când tuna şi fulgera împotriva mogulilor, să sară azi dimineaţă drept în braţele protejatului mogulilor, devenind fără să respire - eu cred că şi fără să gândească prea mult - , aliatul de bază al omului mogulilor Mircea Geoană, omul fabricat şi prefabricat de oligarhie şi moguli", a adăugat Traian Băsescu.

"O alianţă Antonescu - PSD riscă să ne ducă cu 20 de ani înapoi"

Preşedintele în exerciţiu susţine că o cooperare între liderul PNL şi Partidul Social Democrat ar fi o greşeală. În opinia sa, Crin Antonescu nu îi va putea "ţine în frâu" pe cei de la PSD.

"O astfel de alianţă între Crin Antonescu şi PSD riscă să ne ducă cu 20 de ani înapoi, la vremurile în care PSD făcea ce vroia cu instituţiile statului, când privatiza pentru clientelă orice prezenta interes (...) Crin Antonescu nu are forţa ca într-un act de guvernare să îi ţină în frâu pe cei de la PSD", a spus preşedintele.

Astfel, susţine Traian Băsescu, singurii aliaţi la care va apela în campania dintre cele două tururi de scrutin vor fi românii.

"Opţiunea mea rămâne ca, aşa cum am făcut întotdeauna, să nu încerc nicio alianţă politică în perspectiva alegerilor din 6 decembrie. Singurul aliat pe care mi-l doresc este românul, de care azi prea puţini politicieni mai au grijă", a mai spus Traian Băsescu, adăugând că "alianţa cu mine este una care va continua să forţeze clasa politică pentru modernizarea ei şi a statului român".


Liderul PNL, Crin Antonescu a exclus luni orice colaborare sau susţinere cu candidatul rămas în cursă, Traian Băsescu. Antonescu a subliniat că nici el nici votanţii lui nu vor sprjini candidatura unui om care se pretinde în mod fals de dreapta, dar care s-a dovedit cel mai mare rău pentru România.

Liderul PNL a explicat că o eventuală susţinere a candidatului PSD Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţiale nu va constitui rezultatul unor trocuri pentru posturi, ci va avea în vedere convenirea asupra unui proiect de formare a unui guvern pe criterii de competenţă având ca bază proiectul Iohannis.

Antena3.ro

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close