Antena 3 Politică BEC depune plângeri penale pentru semnăturile din listele lui Cataramă, Cumpănașu sau Miron Cozma

BEC depune plângeri penale pentru semnăturile din listele lui Cataramă, Cumpănașu sau Miron Cozma

25 Sep 2019   •   00:22
BEC depune plângeri penale pentru semnăturile din listele lui Cataramă, Cumpănașu sau Miron Cozma

Biroul Electoral Central joacă tare în scandalul semnăturilor pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Și anunță că va depune plângere penală pe tema semnăturilor controversate din listele unora dintre candidați. Este vorba de Viorel Cataramă, Miron Cozma, Maria Minea, Cătălin Ivan, Sebastian Constantin Popescu, Alexandru Cumpănașu, NInel Peia și Bobby Păunescu.

„Luând în considerare cele reţinute în motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidaţii Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioţi de Pretutindeni), Cătălin Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţional), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănaşu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Pănescu (candidat independent), în sensul că s-a constatat un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură de a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000. Membrii BEC au înţeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurimilor de fapt care au stat la baza constatărilor menţionate în cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”, se arată în comunicatul postat pe site-ul BEC.

BEC a respins inițilal candidatura lui Viorel Cataramă, dar Curtea Constituțională a decis că acesta poate candida. BEC a respins și candidatura lui Miron Cozma. 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close