Antena 3 CNN Politică BEM: Sute de buletine declarate nule în Sectorul 5 erau perfect valide

BEM: Sute de buletine declarate nule în Sectorul 5 erau perfect valide

BEM: Sute de buletine declarate nule în Sectorul 5 erau perfect valide
04 Iun 2008   •   14:11

Scandal la Biroul Electoral Municipal. Numărătoarea voturilor s-a împotmolit la Sectorul 5 al Capitalei. Mai exact, după verificarea a 65% dintre buletinele declarate nule la secţiile din acest sector, reprezentanţii BEM au descoperit că aproape 25% dintre ele erau perfect valide. Au fost declarate nule fără niciun motiv. Potrivit reprezentanţilor biroului, cele mai multe dintre voturile anulate erau exprimate în favoarea candidaţilor PDL, PNL, PC şi PNG la Primăria Capitalei. ?Foarte rar la PSD, suspect de rare, doar vreo două?, au precizat aceştia.

Iar acestea nu sunt singurele nereguli descoperite la secţiile din Sectorul 5. Pe o parte dintre buletinele de vot s-a găsit tuş de o altă culoare decât cea stabilită de prefectură. "Este posibil ca buletinele respective să fi fost aduse din afara secţiilor de votare şi puse în urnă doar pentru a completa voturile", au continuat reprezentanţii BEM.

Declaraţiile acestora au fost făcute la scurt timp după ce PSD Bucureşti a depus o nouă contestaţie la Biroul Electoral Municipal, prin care se solicita renumărarea tuturor voturilor din Capitală. "Constestaţia depusă astăzi nu îşi mai are rostul, pentru care ea era deja depusă", au replicat reprezentanţii BEM, declarând că această nouă încercare de tărăgănare a numărării voturilor arată doar "disperarea PSD" de a nu se afla ce s-a întâmplat la Sectorul 5.

Mai mult, din procesul de verificare a buletinelor de vot declarate nule a lipsit chiar reprezentanta PSD, care a plecat după aducerea voturilor şi "a revenit în această dimineaţă, să ne întrebe ce am găsit", au mai spus reprezentanţii BEM.

Citiţi şi VANGHELIE: REPREZENTANŢII BEM AU ÎNCERCAT SĂ MĂSLUIASCĂ VOTUL

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close