Antena 3 CNN Politică Berceanu recunoaşte că Băsescu s-a referit şi la el ca unul dintre miniştrii "mincinoşi"

Berceanu recunoaşte că Băsescu s-a referit şi la el ca unul dintre miniştrii "mincinoşi"

Berceanu recunoaşte că Băsescu s-a referit şi la el ca unul dintre miniştrii "mincinoşi"
Sursa foto: Radu Berceanu
07 Iun 2010   •   18:12

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, că a fost "nominalizat" printre miniştrii mincinoşi de şeful statului, la întâlnirea de duminică seară de la Snagov cu parlamentarii PDL, în legătură cu declaraţiile de la o emisiune televizată, precizând însă că nu se consideră ca făcând parte din cei care l-au sabotat pe Boc.
"Discuţiile pe care le avem noi acolo nu cred că neapărat trebie să fie deosebit de publice. Da, m-a nominalizat, în legătură cu declaraţia de la Realitatea, de acum o săptămână, duminica trecută şi a făcut nişte precizări în legătură cu dumnealui", a recunoscut ministrul.
Berceanu s-a apărat însă, arătând că a luat caseta, scriptul emisiunii şi că lucrurile au fost "oarecum altfel" decât au fost prezentate.
"Poate că unele lucruri puteau fi analizate ca variante de diverse situaţii cum pot ele să evolueze şi că pot să evolueze mai bine şi că pot să evolueze mai rău. Probabil că la ministrul de Finanţe sau în alte părţi au fost şi alte analize, dar, aşa cum am spus acolo, nu cred că e menirea politicienilor să introducă panică făcând previziuni de viitor, care, toate, sunt nişte previziuni extrem de negative: ŤVa fi groaznic de rău. Va fi o nenorocire. Suntem pe marginea prăpastieiť, pentru că cu toţii credem că mai putem să mai şi îndreptăm lucrurile acestea. De acea şi încercăm să găsim anumite soluţii. Dacă cineva nu ştie ce o să se întâmple şi, drept urmare, nu spune şi nu apreciază corect ce efecte ar putea să aibă anumite lucruri pe care le ştie la un moment dat, într-un anumit fel, acesta nu înseamnă că minte", s-a justificat Berceanu.
Întrebat dacă după asumarea răspunderii Guvernului în Parlament va urma o evaluare a miniştrilor, demnitarul a răspuns că acest lucru este probabil.
Chestionat dacă se consideră că face parte dintre miniştrii care îl sabotează pe primul-ministru, Berceanu a răspuns negativ.
"Eu, nici într-un caz. Eu, de fiecare dată când au fost hotărâri, decizii în Guvern să se pună ceva în practică, nu numai că am pus, dar, de cele mai multe ori am pus peste deciziile respective. Dacă s-a decis să se reducă cheltuielile cu 20 la sută (...) am redus cheltuielile cu mai mult decât se stabilise, la fel şi în cee ace priveşte personalul. Nu cred că a fost o decizie pe care eu să nu o respect", a conchis el.
Preşedintele Traian Băsescu le-a spus duminică seară, parlamentarilor PDL prezenţi la întâlnirea informală de la Snagov, că premierul Boc a "fost sabotat de propriul Cabinet" şi că PDL "este în pericol de pesedizare", au declarat surse democrat-liberale. Preşedintele a explicat "sabotajul" prin faptul că "niciuna din măsurile de restructurare a ministerelor şi structurilor guvernamentale anunţate de prim-ministru nu au fost puse în aplicare", a precizat sursele.



Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close