Antena 3 CNN Politică Blaga, atac la adresa aleşilor PNL: Într-un colegiu, cel care câştigă primul trebuie să fie parlamentar

Blaga, atac la adresa aleşilor PNL: Într-un colegiu, cel care câştigă primul trebuie să fie parlamentar

Blaga, atac la adresa aleşilor PNL: Într-un colegiu, cel care câştigă primul trebuie să fie parlamentar
Sursa foto: Vasile Blaga
01 Feb 2010   •   14:33

PDL urmăreşte să impună modificarea legii electorale pentru ca o persoană să devină parlamentar dacă câştigă într-un singur tur alegerile din colegiul uninominal. Secretarul general al PDL, Vasile Blaga a fost de acord cu afirmaţiile lansate de către social-democratul, Viorel Hrebenciuc care a avertizat recent că o asemenea prevedere riscă să arunce PNL afară din Parlament. Blaga a admis că o asemenea formulă de alegere a unui parlamentar ar dăuna cel mai mult liberalilor, a căror reprezentanţi au obţinut, în poporţie de două treimi, mandate de parlamentari în urma etapei de redistrinuire.
"Este un lucru extrem de corect, este o părere personală şi nu a partidului, cred că, într-un colegiu, cel care câştigă primul trebuie să fie parlamentar. Din păcate pentru PNL, două treimi din mandate le-au obţinut de pe locul doi sau trei" a explicat Blaga.
Secretarul general al PDL s-a apărat arătând că parlamentarii partidului său nu au fost de acord cu modul de alegere şi de împărţire a colegiilor uninominale, impuse de reprezentanţii PNL şi PSD în comisiile parlamentare.
"Nu eu am împărţit colegiile aşa, ci ei şi cu social-democraţii", a arătat Vasile Blaga.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a apreciat că personal merge pe varianta clară să devină membru al Parlamentului cel care câştigă colegiul.
"Cel care câştigă colegiul cu siguranţă trebuie să fie în Parlament", a conchis Anastase.
Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat duminică, la un post de televiziune, că în urmă cu două sau trei săptămâni PDL a cerut PSD schimbarea legii electorale, el precizând că o schimbare a sistemului de redistribuire din lege ar provoca dispariţia PNL din Parlament.
PNL are în acest moment 40 de parlamentari în plus, întrucât în momentul eleborării legii electorale actuale s-a negociat cu liberalii ca sistemul de redistribuire să avantajeze partidele aflate pe locul doi sau trei în sondaje.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea Popoviciu, recuzată în dosarul accidentului de la 2 Mai
x close