Antena 3 CNN Politică Blaga, după audieri: Cazul Băbeni, "perfect legal". Două treimi din arhiva DGIPI, în fişetele ofiţerilor

Blaga, după audieri: Cazul Băbeni, "perfect legal". Două treimi din arhiva DGIPI, în fişetele ofiţerilor

Blaga, după audieri: Cazul Băbeni, "perfect legal". Două treimi din arhiva DGIPI, în fişetele ofiţerilor
Sursa foto: Vasile Blaga
05 Noi 2009   •   15:07

Operaţiunea de distrugere a muniţiei transportate din portul Constanţa la uzina de la Băbeni s-a derulat cu respectarea ?perfectă?a legilor în vigoare şi nu poate fi legată în nici un fel de acţiunea desfăşurată de MAI la DGIPI, a afirmat ministrul interimar al Internelor, democrat-liberalul Vasile Blaga, după audierea sa de către membrii comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor. Invitat pentru a oferi detalii despre scandalul scurgerilor de informaţii înregistrat la DGIPI şi lămuriri cu privire la demiterea unor ofiţeri din această structură de informaţii, Blaga a precizat că, în acest caz, investigaţia a relevat faptul că doar o treime din dosarele operative se găsesc în arhiva unităţii, restul de două treimi aflându-se în continuare în fişetele ofiţerilor DGIPI activi. În opinia ministrului din acestă zonă s-ar fi petrecut scurgerea de informaţii către anumite medii politice.
?Am discutat raportul Corpului de Control şi neajunsurile înregistrate la arhiva DGIPI unde se află doar o treime din dosare. Restul de două treimi din dosarele operative se află în fişetele ofiţerilor şi de acolo se puteau întampla ilegalităţi? a precizat Blaga.
Ministrul a sugerat că ar fi fost identificat opt astfel de cazuri de scurgeri de informaţii la nivelul unor ofiţeri DGIPI, a căror situaţie a fost prezentată şi membrilor comisiei de apărare.
l a prezentat situaţia legată de această arhivă şi demersurile pe care le-a făcut.

"Un lucru este foarte clar: în arhivă, în ultimii trei ani, au intrat doar şase oameni. Am şi arătat situaţia : 8 ofiţeri vizavi de care am făcut demersurile către Parchetul general, pentru că dânşii sunt cei care dispun cercetării cazului, am trimis toate documentele pe care le aveam către respectiva instituţie", a precizat Vasile Blaga.

În ceea ce priveşte cazul Băbeni despre care o parte a presei a scris că este implicată şi firma fratelui şefului statuilui, Mircea Băsescu, ministrul a subliniat că operaţiunea de distrugere a deşeurilor militare transportate din Portul Constanţa spre respectiva locaţie a respectat prevederile legale în vigoare.
?Am prezentat şi situaţia pe care noi o cunoşteam. Am arătat foarte clar că nu poate fi nicio legătură între cele doua acţiuni, cea desfăşurată de Ministerul de Interne la uzina mecanică Băbeni şi scurgerile de informaţii de la DGPI? a explicat Blaga.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close