Antena 3 CNN Politică Blaga, la startul audierii formulei de Cabinet Croitoru: Ministrul prezintă programele sale de dezvoltare

Blaga, la startul audierii formulei de Cabinet Croitoru: Ministrul prezintă programele sale de dezvoltare

Blaga, la startul audierii formulei de Cabinet Croitoru: Ministrul prezintă programele sale de dezvoltare
Sursa foto: Vasile Blaga
28 Oct 2009   •   15:43

10.000 de kilometri de drumuri judeţene, 1.097 de blocuri cu aproximativ 43.000 de apartamente, 240 de milioane de euro alocate către o serie de obiective regionale au fost programele de dezvoltare cu care ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga s-a prezentat în faţa parlamentarilor din comisiile de specialitate pentru audierea sa ca propunere pentru ocuparea portofoliului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în formula de guvern Croitoru.

"Este un lucru bun ca s-a reuşit şi o echilibrare pe toate cele cinci axe de dezvoltare. Axa doi de drum de interes regional este spre finalizare şi sunt 5 milioane de euro pentru drumuri? a exemplificat Blaga referiondu-se la proiectul de reabilitare a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene.

Alte 240 de milioane de euro au fost repartizate către alte obiective în funcţie de cerinţele fiecărei regiuni, cele mai multe fonduri fiind alocate pentru Axa 1 care vizează dezvoltarea durabilă a oraşelor, a arătat ministrul interimar.

În ceea ce priveşte cheltuirea acestor sume, Blaga a recunoscut că există contracte de finanţare, dar că lucrări propriu-zise au fost demarate pentru proiecte şi contracte de doar 300 milioane de euro.

Audierile din Comisiile de specialitate din Parlament ale miniştrilor propuşi de premierul desemnat, Lucian Croitoru, au început, miercuri, primii dintre cei audiaţii fiind Vasile Blaga, Gheorghe Pogea şi Mihail Şeitan, propuşi pentru Dezvoltare regională, Finanţe şi Muncă.

Tot miercuri, sunt aşteptaţi la audieri Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Adrian Rădulescu, nominalizaţi la Externe, Justiţie şi Agricultură.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close