Antena 3 CNN Politică Blaga: PDL nu va obstrucţiona justiţia în cazul Borbely

Blaga: PDL nu va obstrucţiona justiţia în cazul Borbely

Blaga: PDL nu va obstrucţiona justiţia în cazul Borbely
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Apr 2012   •   13:46

PDL nu va obstrucţiona justiţia şi va vota pentru ridicarea imunităţii de deputat a ministrului Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, citat de Mediafax.
   
"PDL va face ce a făcut întotdeauna, noi nu am obstrucţionat niciodată justiţia în a-şi face treaba. Sigur, ca întotdeauna, chiar dacă au fost colegi de ai noştri din partid în discuţie, aţi văzut că, operativ, grupul parlamentar aflat în situaţia de a vota, a votat foarte repede (în privinţa ridicării imunităţii n.r.)", a declarat Blaga, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.
   
Întrebat dacă acest caz va afecta relaţiile din coaliţie între PDL şi UDMR, Blaga a răspuns că nu e cazul.

"Nu cred, până la urmă este un început de demers. Domnul Borbely va trebui să îşi dovedească nevinovăţia", a spus Blaga. El a adăugat că nu crede că acest caz va fi discutat în următoarea şedinţă a coaliţiei pentru că e vorba de o problemă a ministrului Mediului cu justiţia.
   
Totodată, Blaga a mai spus că problema unei eventuale demisii a ministrului Borbely depinde numai de deciziile acestuia şi ale premierului Mihai Răzvan Ungureanu.
   
DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close