Antena 3 CNN Politică Blaga susţine că a dat afară de la MAI persoane fără certificat ORNISS, bănuite de scurgeri de informaţii

Blaga susţine că a dat afară de la MAI persoane fără certificat ORNISS, bănuite de scurgeri de informaţii

Blaga susţine că a dat afară de la MAI persoane fără certificat ORNISS, bănuite de scurgeri de informaţii
Sursa foto: Vasile Blaga
16 Oct 2009   •   18:02

Fostul ministru Dan Nica ştia încă de la mijlocul lunii septembrie că persoane cu funcţii de răspundere în MAI "nu mai aveau acces la informaţii secrete, nu mai aveau cerificate ORNIS", a afirmat, vineri, la Antena 3, ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga. Democrat-liberalul a ţinut astfel să explice de a optat pentru demiterea anumitor persoene din funcţii de conducerea în momentul preluării frâielor MAI. ministrul a sugerat că printre cei demişi ar exista şi persoane care în prezent se află în atenţia Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru scurgeri de informaţii legate de siguranţa naţională sau crima organizată.

Potrivit ministrului interimar al Administraţiei şi Internelor, unele persoane cu funcţii de răspundere în MAI au fost păstrate în funcţie, deşi nu mai aveau certificat ORNIS (emis de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete), motivând astfel unele schimbări pe care le-a cerut de la conducerea structurilor ministerului.

Blaga a arătat că certificatul ORNIS le-a fost retras unor persoane din minister din cauza unor scurgeri de informaţii.

"S-au copiat transcripturi după înregistrări cu mandat de siguranţă naţională sau de crimă organizată, fără a avea dreptul la acest lucru", a explicat Blaga, care a precizat că în acest caz a fost sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care urmează să clarifice situaţia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close