Antena 3 CNN Politică Blaga: Varianta guvernului PDL-PNL, dorită anul trecut, dar refuzată de Tăriceanu

Blaga: Varianta guvernului PDL-PNL, dorită anul trecut, dar refuzată de Tăriceanu

Blaga: Varianta guvernului PDL-PNL, dorită anul trecut, dar refuzată de Tăriceanu
Sursa foto: Vasile Blaga
02 Noi 2009   •   12:19

Democrat-liberalii şi-au dorit un nou guvern cu PNL încă de anul trecut, însă liderul de atunci al acestui partid, Călin Popescu Tăriceanu a refuzat oferta PDL. Potrivit secretarului general al PDL, Vasile Blaga, în prezent nu au fost purtate nici un fel de discuţii cu PNL pe tema constituirii unui guvern de drepta post-electoral, însă anul trecut, după parlamentare, au existat astfel de întâlniri soldate însă cu un eşec datorită opoziţiei lui Tăriceanu.
"Eu am spus-o în campania electorală trecută, eu mi-aş fi dorit de atunci un Guvern cu PNL-ul, dar nu a vrut domnul Tăriceanu", a declarat, luni, Vasile Blaga.
El a arătat că momentan, PDL va merge pe mâna premierului desemnat Lucian Croitoru şi nu va nici un fel de discuţii cu liberalii. "Eu nu vreau să discut nimic, preşedintele face propuneri şi vedem poimâine în Parlament Guvernul", a explicat democrat-liberalul.
Colgul său de partid, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a susţinut că varianta unui guvern PDL-PNL, promovată de preşedintele Traian Băsesacu este de dorit pe fondul înrudirii ideologice a celor două formaţiuni politice, dar a infirmat existenţa unor negocieri actuale pe această temă.
"Asta a fost varianta şi anul trecut, pe vremea asta, din păcate nu s-a materializat. Sigur, către PNL şi UDMR să îndreaptă primele noastre opţiuni, din motive ideologice, arhicunoscute şi foarte vechi, dar aici trebuie din ambele părţi să existe o dorinţă, ceea ce anul trecut şi până azi nu a existat", a subliniat Berceanu. 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu acordat Ziarului de Iaşi, că opţiunea sa rămâne de a forma un guvern de dreapta, format din PDL şi PNL, dar numai în cazul în care liberalii nu vor formula din nou pretenţii pentru postul de prim-ministru.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close