Antena 3 CNN Politică Boc a plecat în delegaţie în China, pentru a găsi investitori

Boc a plecat în delegaţie în China, pentru a găsi investitori

Boc a plecat în delegaţie în China, pentru a găsi investitori
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Aug 2011   •   20:20

Dacă investitorii nu ne vor, premierul Emil Boc îi vrea! Şeful Guvernului, însoţit de patru miniştri şi o delegaţie cât un detaşament, a plecat astăzi într-o vizită de lucru în China. O altă autostradă şi o nouă linie de metrou sunt doar două dintre proiectele pentru care prim-ministrul speră să găsească finanţare.

"Obiectivul nostru e să realizăm parteneriate economice solide, să promovăm proiecte de dezvoltare durabilă şi să obţinem rezultate concrete şi reciproc avantajoase pentru ambele ţări"

Aşa că premierul şi-a luat cu el un sfert din cabinet. Teodor Baconschi, Ion Ariton, Anca Boagiu şi Kelemen Hunor vor avea întrevederi cu omologii lor. Cu toţii vor încerca să găsească investitori pentru autostrada Piteşti-Sibiu şi o nouă linie de metrou Bragadiru-Voluntari. Din delegaţie nu lipsesc nici fostul şofer, secretarul şi consilierul personal al premierului.

În total, peste 80 de persoane. Miniştrii, consilierii şi oamenii de afaceri conduşi de Emil Boc se opresc mai întâi la Shenzen. Aici, premierul se va odihni la un hotel de lux, faimosul Sheraton, o adevărată oază cu piscine, restaurante, lounge-uri şi o bucătărie exclusivistă.

 


După o întâlnire cu preşedintele Hu Jintao, delegaţia pleacă la forumul economic de la Beijing. O vizită-maraton, la superlativ, însă. Premierul Boc nu va rata celebra raţă peking, preparat nelipsit de pe mesele Palatelor Imperiale din China.

La Beijing, premierul Emil Boc va fi cazat în acelaşi palat unde a locuit şi Doamna Mao, soţia dictatorului Mao Zedong.


×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc China investitori delegatie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close