Antena 3 CNN Politică Boc: Actualul Guvern doar administrează, nu guvernează ţara

Boc: Actualul Guvern doar administrează, nu guvernează ţara

Boc: Actualul Guvern doar administrează, nu guvernează ţara
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Apr 2013   •   18:42
Fostul premier Emil Boc consideră că actualul Guvern doar administrează, nu guvernează ţara, el declarând că fără măsurile luate în timpul guvernării sale, în 2010, România era acum într-o situaţie mult mai dificilă decât alte ţări din UE, conform Mediafax.
Întrebat, sâmbătă, de ziarişti cum comentează referirile făcute de preşedintele Traian Băsescu la adresa guvernărilor Boc, Ungureanu şi Ponta, fostul premier Emil Boc a răspuns că fără măsurile luate în timpul guvernării sale se ajungea la situaţia în care România să se închidă.
"Sunt lucruri pe care le-am trăit, le-am cunoscut, le cunosc şi sunt reci, dar adevărate. Fără acele măsuri din 2010, astăzi eram într-o situaţie mult mai dificilă decât alte ţări din UE, pentru că noi nu eram în zona euro, nu ne proteja nimeni şi, practic, ajungeam să închidem România, pentru că dobânzile de 7 - 10 la sută care erau pe piaţă pentru împrumuturile pe scurtă durată şi faptul că nimeni nu se mai uita cu ochi plini de încredere la România ne-a obligat să ne facem noi ordine acasă, după aceea să redevenim credibili. Actualul Guvern doar administrează, nu guvernează ţara, asta e realitatea", a spus Boc.
Întrebat, de asemenea, dacă nu crede că se simte o apropiere a preşedintelui Traian Băsescu de PSD şi de Guvernul Ponta, în condiţiile în care şeful statului a apreciat şi actuala guvernare, Boc a spus că faptul că Guvernul Ponta n-a distrus ce s-a făcut în timpul guvernării sale este un lucru care poate fi observat în cifrele de la Statistică.
"Cred că în momentul când spui adevărul el nu trebuie decât privit ca atare. Faptul că Guvernul Ponta n-a distrus ce am făcut noi, este un lucru pe care îl putem observa în cifrele de la Statistică. Faptul că nu ia măsuri noi, care să sprijine mediul de afaceri, este o realitate. De aceea am spus că actualul guvern administrează, dar nu guvernează ţara, are partea bună că nu a distrus ce am făcut, dar are partea proastă că nu aduce nicio măsură în plus pentru a susţine mediul de afaceri ci, dimpotrivă, îl ignoră", a arătat Emil Boc. 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referindu-se la situaţia economică a României, că "nava e la cheu, în port sigur", el mulţumind pentru că s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta.
"Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile cu pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie", a afirmat Băsescu.
Şeful statului a adăugat că mulţumeşte şi Guvernului Ungureanu pentru că "nu a afectat parcursul de recuperare şi de recuperare a dezechilibrelor, spunând că acelaşi lucru este valabil şi pentru Guvernul Ponta.
Acesta a mai afirmat că România a ajuns la stadiul la care nu se mai bate pentru supravieţuire.
Traian Băsescu el a ţinut să menţioneze că "cel mai consistent" a mulţumit Guvernului Boc. 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close