Antena 3 CNN Politică Boc: Dacă opoziţia ar ajunge – Doamne fereşte! - la putere, România ar intra în colaps

Boc: Dacă opoziţia ar ajunge – Doamne fereşte! - la putere, România ar intra în colaps

Boc: Dacă opoziţia ar ajunge – Doamne fereşte! - la putere, România ar intra în colaps
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Oct 2011   •   14:50
Premierul Emil Boc a declarat duminică, după constituirea Comisiei de Muncă a PDL că România ar fi ajuns în colaps dacă Guvernul său nu ar fi aplicat măsurile de reformă din 2004, conform Mediafax.



Boc a ţinut să precizeze că dacă USL ajunge la putere, va compromite viitorul economic al ţării.

„Care ar fi fost soarta României dacă nu recurgeam la măsurile din 2010? Unii ne spun că am fi avut un deficit de 14%, în comparaţie cu 4% cât este astăzi. Vă spun un lucru pe care mi-l asum: România era în colaps economic”, a declarat Boc în faţa democrat-liberalilor prezenţi la eveniment.

Boc a dat şi exemplul Greciei: „Nimeni nu împrumută o ţară cu deficit de 14%. Grecia astăzi ar lua bani la orice dobândă, dar nu-i împrumută nimeni. Nu puteam ajunge acolo pentru că nimeni nu ne-ar fi împrumutat banii să ne finanţăm un asemenea deficit şi era calea deschisă spre colaps economic. România ar fi intrat în colaps economic, fără nicio şansă de a ne putea finanţa un asemenea deficit. Acum, acest deficit de 4,4% îl finanţăm, nu este uşor pentru că dobânzile cresc în fiecare zi pe măsură ce se înrăutăţesc condiţiile în UE. Suntem direct afectaţi de ce se întâmplă în Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda”, a declarat Boc.

Preşedintele PDL a precizat şi faptul că ar fi periculos ca USL să ajungă la guvernare pentru că programul lor presupune un deficit bugetar de 5%.

„Dacă opoziţia ar ajunge – Doamne fereşte! - la putere, practic ar compromite viitorul economic al ţării, pentru că ar presupune o creştere a deficitului bugetar la 5%. Credeţi că cineva în lumea asta finanţează asemenea deficite când toate ţările coboară deficitele pentru a-şi putea asigura finanţarea şi să reducă gradul de îndatorare?”, a afirmat Boc.



×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close