Antena 3 CNN Politică Boc, despre Cristian Preda: Libertatea de exprimare, garantată în PDL, se vorbeşte cel puţin pe două voci

Boc, despre Cristian Preda: Libertatea de exprimare, garantată în PDL, se vorbeşte cel puţin pe două voci

Boc, despre Cristian Preda: Libertatea de exprimare, garantată în PDL, se vorbeşte cel puţin pe două voci
Sursa foto: Emil Boc
06 Ian 2010   •   14:07

PDL garantează libertatea de exprimare în interiorul său, dovadă faptul că în ultimele zile se vorbeşte cel puţin pe două voci, a declarat miercuri liderul acestui partid, Emil Boc, în replică la acuzaţiile de cenzură şi oligarhizare formulate de europarlamentarul Cristian Preda la adresa conducerii democrat-liberale.
"Libertatea de exprimare este garantată în PDL şi evident că va începe demersul instituţional şi procedural prin congresul partidului, ce va fi organizat anul acesta, unde fiecare membru de partid are dreptul să îşi spună punctul de vedere şi să contribuie la ceea ce va însemna noua structură de conducere", a afirmat Boc, referindu-se la acuzaţiile lui Cristian Preda.
În ceea ce priveşte teza europarlamentarului PDL că în partid s-a ajuns să se vorbească pe o singură voce, Boc a replicat: "După cum vedeţi, se vorbeşte cel puţin pe două voci".

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a adoptat, la începutul acestui an, o poziţie critică faţă de acţiunile partidului al cărui membru este. El s-a pronunţat pentru reformarea şi modernizarea PDL, susţinând că "voturile nu se strâng precum profitul unei firme, iar partidul trebuie să asume o libertate de opinie considerabilă" şi atenţionând că "un partid nu e modern dacă vorbeşte pe o voce".

Preda a atras atenţia şi asupra lipsei de busolă doctrinară a partidului dovedită în ultimii ani în colaborările politice cu diverse formaţiuni politice şi a înfierat tendinţa de oligarhizare a partidului prin promovarea politică a unor oameni proveniţi din mediile de afaceri, cum ar fi Prigoană Jr.

Antena3.ro

×
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close