Antena 3 CNN Politică Boc, despre votul pro-moţiune dat de Trandafir: Un gest care nu face onoare PDL (VIDEO)

Boc, despre votul pro-moţiune dat de Trandafir: Un gest care nu face onoare PDL (VIDEO)

Boc, despre votul pro-moţiune dat de Trandafir: Un gest care nu face onoare PDL (VIDEO)
16 Iun 2010   •   16:17

Gestul deputatului Teo Trandafir de a vota deschis în favoarea moţiunii de cenzură nu face onoare PDL şi nu o ajută la imagine pe parlamentară decât pe termen scurt, a declarat miercuri premierul Emil Boc, după întâlnirea cu parlamentarii democrat-liberali. El a evitat să precizeze ce sancţiuni îi pot aştepta pe senatorii şi deputaţii care au votat pro-moţiune, pasând responsabilitatea acestor decizii către cele două grupuri parlamentare ale partidului.

"Nu cred că a fost un gest care să facă onoare PDL. Poate a fost un gest care, pentru doamna Teo Trandafir, a fost unul care i-a mai adus un punct de imagine pe termen scurt, dar adevăratele resurse ale PDL se văd la greu, pentru că pentru oricine este uşor, într-un moment dificil, să faci campanie proprie, uitând că fără partid nu erai acolo unde ai fost şi să-i întorci spatele. Dar asta ţine de decizia personală a fiecăruia, iar grupul şi partidul vor trebui să judece în consecinţă", a criticat Boc comportamentul celui mai proaspăt parlamentar al formaţiunii. El a sugerat că votul pro moţiune dat de Trandafir nu-i va folosi acesteia decât la imagine şi asta numai pe termen scurt.

În ceea ce priveşte eventualele excluderi şi alte forme de sancţiuni pentru parlamentarii Pdl care nu au respectat directiva de partid la votul moţiunii, Boc a precizat că, potrviti statutului PDL, grurpurile parlamentare vor face evaluările individuale şi proprunerile de sancşţionare către BPN, urmând deciziile să fie validate în CNC.

"Conform statutului PDL, grurpurile parlamentare sunt autonome şi sunt cele care fac prima evaluare şi fac propunerile către BPN urmând ca CNC să le valideze" a explicat Boc procedura eventualelor sancţiuni pe linie de partid.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close