Antena 3 CNN Politică Boc, după consultări: Concluziile referendumului nu sunt negociabile (VIDEO)

Boc, după consultări: Concluziile referendumului nu sunt negociabile (VIDEO)

Boc, după consultări: Concluziile referendumului nu sunt negociabile (VIDEO)
Sursa foto: Emil Boc
15 Mar 2010   •   17:05

Trecerea la parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, două elemente de revizuirea Constituţiei consfinţite prin referendum nu sunt negociabile, a declarat liderul PDL, Emil Bopc, la finalul consultărilor avute astăzi de partidele politice cu preşedintele Traian Băsescu.

"PDL susţine punerea în practică imediată a rezultatului referendumului popular de anul trecut cu privire la reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la Parlament unicameral. De asemenea, PDL apreciază că reforma Constituţiei trebuie să fie continuată şi cu alte aspecte de fond, care trebuie să fie revizuite, astfel încât la referendumul pentru revizuirea Constituţiei să avem un pachet coerent de propuneri care să fie validate de cetăţeni pentru îmbunătăţirea funcţionării statului român", a ţinut să sublinieze Boc, amintind însă că PDL este dispus să discute cu restul partidelor politice şi clarificarea aspectelor legate de "nefuncţionarea statului şi a problemelor de blocaje constituţionale".

Premierul a atras atenţia că reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la Parlament unicameral nu lasă loc de negociere, pentru că au fost decise "de popor cu ocazia referendumului".



Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close