Antena 3 CNN Politică Boc: Formula UDMR de regionalizare nu este cea mai potrivită, va suporta modificări

Boc: Formula UDMR de regionalizare nu este cea mai potrivită, va suporta modificări

Boc: Formula UDMR de regionalizare nu este cea mai potrivită, va suporta modificări
Sursa foto: Emil Boc
15 Feb 2010   •   15:21

Premierul Emil Boc a criticat luni, iniţiativa legislativă a UDMR privind crearea a 16 regiuni de dezvoltare, despre care consideră că nu este una potrivită şi cu siguranţă trebuie modificată. Primul-ministru a sugerat că deşi a trecut tacit de Senat, proiectul respectiv de lege va suferi o serie de modificări la Camera Deputaţilor, for legislativ decizional în materie.
?Cu siguranţă în Camera Deputaţilor vom avea discuţii la nivelul coaliţiei, pentru a găsi cea mai bună formulă în vederea promovării unei legi care să vizeze regiunile de dezvoltare. Este cert că actuala formulă nu mai răspunde nevoilor României, cel puţin în ciclul exerciţiului bugetar din 2013 încolo, când accentul se va pune pe regiuni din perspectiva finanţării europene, dar nici această formulă nu cred că este una potrivită. De aceea vom avea discuţii atât la nivelul coaliţiei, cât şi la nivelul întregii clase politice, pentru a avea cea mai bună formulă, pornind de la o iniţiativă legislativă care cu siguranţă trebuie să fie modificată? a declarat Boc într-un interviu acordat agenţiei Mediafax.
Premierul a exclus existenţa unor presiuni din partea UDMR pentru a fi adoptat acest proiect de lege într-o formulă favorabilă Uniunii.
?În acest moment colaborarea cu UDMR este una consistentă, serioasă, bazată pe principii pe care le-am stabilit în actul de guvernare şi pe respectarea interesului public. Este mai bună decât guvernarea anterioară în acest moment cel puţin din perspectiva faptului că nu există tensiunea politică de anul trecut care plana asupra guvernului din perspectiva legilor pentru Parlamentul European şi a legilor pentru preşedinţia României. Această presiune politică nu mai există, ceea ce este benefic pentru buna funcţionare a guvernului. (...)mă interesează performanţa indiferent de etnie. Eu nu ţin cont de etnie atunci când vorbesc de performanţă. Eşi un ministru bun, eşti un consilier bun, indiferent de etnie, rămâni la masa guvernului, nu eşti bun, pleci acasă? amai spus Boc.
Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close