Antena 3 CNN Politică Boc: Guvernul lucrează la proiectul de buget pe 2010. Sectorul de investiţii, favorizat ca şi în 2009

Boc: Guvernul lucrează la proiectul de buget pe 2010. Sectorul de investiţii, favorizat ca şi în 2009

Boc: Guvernul lucrează la proiectul de buget pe 2010. Sectorul de investiţii, favorizat ca şi în 2009
Sursa foto: Emil Boc
27 Oct 2009   •   13:20

Guvernul lucrează la forma finală a bugetului pe anul 2010, fiind prevăzută alocarea mai multor fonduri pentru investiţii aşa cum s-a întâmplat şi în 2009, a declarat marţi, premierul în exerciţiu Emil Boc. El a explicat că actualul Guvern se ocupă de bugetul pe anul viitor în condiţiile în care gestionează interimar treburile ţării până ce viitorul Guvern va depune jurământul.
"Lucrăm la forma finală a bugetului pe anul 2010. La anul vom avea un deficit de 5,9 la sută, faţă de 7,3 la sută în acest an. Va trebui să menţinem acelaşi ritm al investiţiilor şi în 2010 pentru a continua modernizarea ţării. Sperăm că şi anul viitor 20 la sută din banii ţării să meargă în continuare spre investiţii", a precizat Boc, aflat în vizită pe şantierul Autostrăzii Transilvania, din judeţul Cluj.
Boc a subliniat că proictul de buget la care lucrează actualul guvern interimar va fi predat celor care ar putea prelua mandatul după 4 noiembrie.
"Sperăm să fie Guvernul Croitoru, care va continua politicile de investiţii începute", a susţinut Boc.

În ceea ce priveşte actele normative care trebuiau adoptate el a invoct responsabilitatea parlamentarilor că nu au făcut eforturi pentru adoptarea acestora.

"Legat de legea pensiilor, parlamentarii au preferat s-o amâne şi să îşi păstreze privilegiile şi pensiile speciale. Avem legea responsabilităţii fiscale, care e gata şi săptămâna viitoare o vom depune în Parlament, prin intermediul parlamentarilor, astfel încât Guvernul să îşi respecte toate angajamentele pe care şi le-a luat. A treia obligaţie este adoptarea legii bugetului de stat până la sfârşitul anului", a arătat Boc.

Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close