Antena 3 CNN Politică Boc propune ca revizuirea Constituţiei să includă şi limitarea folosirii ordonanţelor de urgenţă

Boc propune ca revizuirea Constituţiei să includă şi limitarea folosirii ordonanţelor de urgenţă

Boc propune ca revizuirea Constituţiei să includă şi limitarea folosirii ordonanţelor de urgenţă
Sursa foto: Emil Boc
05 Feb 2010   •   11:23

Revizuirea Constituţiei ar trebui să includă şi o reglementare mai clară a condiţiilor de emitere a ordonanţelor de urgenţă, în sensul limitării numărului acestora, a declarat vineri, premierul Emil Boc. Primul ministru a atras atenţia că legislaţia comunitară impune adoptarea de Executiv în regim de urgenţă a unor măsuri în acest sens.
Primul-ministru a dat vineri un semnal în această privinţă când l-a chestionat, în cadrul şedinţei de Guvern, pe şeful Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul (DRP), Valentin Iliescu, cu privire la motivele care au dus la modificarea Legii apelor prin ordonanţă de urgenţă.

Atât şeful DRP, cât şi iniţiatorul actului normativ, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, au explicat că necesitatea adoptării ordonanţei în regim de urgenţă este cauzată de evitarea unei proceduri de infringement la adresa României în domeniul gospodăririi apelor.

"Bun, aici trebuie să avem o discuţie serioasă şi la revizuirea Constituţiei, pentru că, pe de o parte, noi vrem să limităm numărul ordonanţelor de urgenţă şi este un lucru firesc, dar, pe de altă parte, apar chestiunile acestea legate de implementarea directivelor europene de care depinde totuşi procedura de infringement la adresa României", a remarcat Boc.
Premierul i-a asigurat, luni, pe senatori că Guvernul va restrânge ordonanţele de urgenţă doar la situaţiile extraordinare care impun legiferarea printr-un astfel de act normativ şi că procedura angajării răspunderii va fi utilizată doar dacă actele normative sunt tergiversate în Parlament.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc Constitutie revizuire ordonante urgenta
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close