Antena 3 CNN Politică Boc se întâlneşte cu senatorii PDL pentru sprijin la adoptarea legii responsabilităţii fiscale şi a pensiilor

Boc se întâlneşte cu senatorii PDL pentru sprijin la adoptarea legii responsabilităţii fiscale şi a pensiilor

Boc se întâlneşte cu senatorii PDL pentru sprijin la adoptarea legii responsabilităţii fiscale şi a pensiilor
Sursa foto: Emil Boc
05 Ian 2010   •   14:21

Invitat la o întâlnire cu senatorii PDL pe tema bugetului, primul-ministru Emil Boc le-a solicitat acestora să sprijine adoptarea cât mai rapidă a unei serii de legi printre care se numără Legea responsabilităţii fiscale, Legea reformării sistemului de pensii şi Legea privind micul trafic de frontieră cu Moldova.
Încadrată sub semnul necesităţii armonizării agendei guvernamentale cu cea a parlamentarilor partidului, discuţia premierului cu parlamentarii PDL este destinată şi problemei bugetului în condiţiile în care sunt semne că Guvernul nu poate onora pretenţiile acestora de alocare a unor sume consistente pentru judeţele pe care le reprezintă.
"Ce am promis, vom respecta: Guvernul va da curs invitaţiilor grupurilor parlamentare, indiferent dacă vor veni din partea opoziţiei de dreapta sau de stânga. Prezenţa Guvernului la grupul parlamentar va fi săptămânală la nivelul premierului sau al miniştrilor", a afirmat Boc în debutul întâlnirii cu sentorii PDL.
El a solicitat sprijinul senatorilor propriului partid pentru a adopta în regim de urgenţă o serie de acte normative. Pe lângă bugetul de stat, considerat esenţial pentru proramul de guvernare, Boc a invocat necesitatea adoptării cât mai rapide a Legii responsabilităţii fiscale şi a celei privind reformarea sistemului de pensii, el atrâgând atenţia că de ultima "depinde posibilitatea ca românii să aibă garantat dreptul la pensie pe termen mediu şi lung".
Boc a mai menţionat că alte priorităţi pentru guvernul pe care îl reprezintă sunt Legea poliţiei locale şi Legea privind standardele de cost în administraţia locală.
"Vreau să vă asigur că nu voi folosi ordonanţele de urgenţă pentru aceste legi. Vreau să avem împreună o discuţie sănătoasă pentru a lua acele măsuri care trebuie luate, chiar dacă unele sunt dureroase", a explicat Boc, referindu-se la Legea standardelor de cost.

Antena3.ro

×
Parteneri
Localitatea din România unde candidează un politician mort de 11 ani
x close