Antena 3 CNN Politică Boc şi întreaga conducere PDL şi-ar pune la bătaie posturile în luna martie

Boc şi întreaga conducere PDL şi-ar pune la bătaie posturile în luna martie

Boc şi întreaga conducere PDL şi-ar pune la bătaie posturile în luna martie
Sursa foto: Emil Boc
22 Feb 2010   •   17:51

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noului preşedinte al partidului şi Consiliul Naţional de Coordonare, în care se vor alege membrii Biroului Permanent Naţional, ar putea avea loc în luna martie, imediat după Congresul PNL, potrivit unor surse democrat-liberale. Cu jocurile deja făcute la PSD, iar liberalii pe punctul de a-şi desemna noua conducere în numai două săptămânii, liderii democrat -liberali au decis că nu este prea înţelept să amâne problema punerii la bătaie a propriilor posturi de conducere tocmai în toamnă deoarece ar putea fi interpretată ca un semn de slăbiciune internă al partidului.
Potrivit unor surse citate de Mediafax, în uma discuţiilor din Comisia de statut s-a stabilit de principiu ca cele două foruri de conducere în care se va alege conducerea PDL să fie convocate cât mai repede, cel mai probabil în luna martie, imediat după Congresul PNL.
Atât Convenţia Naţională, în care se vor alege preşedintele, prim-vicepreşedinţii şi secretarul general, pe bază de moţiuni, cât şi Consiliul Naţional de Coordonare, în care se vor alege membrii Biroului Permanent Naţional: vicepreşedinţii, secretarii executivi, ar urma să se desfăşoare în acelaşi timp.
Conform actualului statut, după alegerea preşedintelui PDL în Convenţia Naţională, în decurs de o lună trebuia convocat CNC pentru alegerea membrilor Biroului Permanent. Vicepreşedintele Gheorghe Flutur a declarat după BPN că modificările la statut sunt în grafic şi că este posibil ca membrii comisiei de statut să finalizeze aceste propuneri mai devreme de 15 martie.
O altă decizie de principiu luată de comisia de statut este înfiinţarea mai multor funcţii de secretari regionali, membri ai Biroului Permanent Naţional, ca şi secretarii executivi.
Printre deciziile adoptate până în prezent de comisia de statut se află înfiinţarea a patru funcţii de prim-vicepreşedinte, votaţi uninominal la Convenţia Naţională a partidului şi care vor avea fiecare sub coordonare anumite anumite domenii de specialitate, pe modelul vicepreşedinţilor şi a secretarilor generali.
Comisia de statut a mai decis ca structura de conducere a PDL să conţină aproximativ 12 vicepreşedinţi şi cel puţin 16 secretari executivi, responsabili pe diferite domenii de activitate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close