Antena 3 CNN Politică Boc: Textul Constituţiei, foarte clar, preşedintele desemnează premierul

Boc: Textul Constituţiei, foarte clar, preşedintele desemnează premierul

Boc: Textul Constituţiei, foarte clar, preşedintele desemnează premierul
Sursa foto: Emil Boc
21 Oct 2009   •   12:41

Preşedintele PDL, Emil Boc a trimis miercuri, la Constituţie pe susţinătorii Declaraţiei pro-Johannis adoptată de opoziţie în plenul reunit al Parlamentului. El a invocat prevederea conform căreia preşedintele desemnează premierul.

"Răspunsul nostru se află în textul Constituţiei, iar textul Constituţiei este foarte clar şi explicit: preşedintele României desemnează un candidat la funcţia de prim-ministru, iar Parlamentul trebuie să se pronunţe în raport cu această desemnare a preşedintelui", a spus Boc.
Emil Boc a avertizat că responsabilitatea privind formarea unui nou Guvern aparţine şi parlamentarilor, "pentru ca România să aibă foarte repede un Guvern care a trecut de Parlament pentru a putea gestiona problemele interne şi angajamentele internaţionale pe care ţara le are".
Declaraţia de susţinere a primarului Klaus Johannis ca premier, propusă de opoziţie, a fost adoptată cu 252 de voturi pentru şi 2 împotrivă, în condiţiile în care parlamentarii PDL nu au participat la şedinţă invocând ?mascarada? opoziţiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close