Antena 3 CNN Politică Bogdan Aurescu, elogiat de noul ministru de Externe, la preluarea mandatului

Bogdan Aurescu, elogiat de noul ministru de Externe, la preluarea mandatului

Bogdan Aurescu, elogiat de noul ministru de Externe, la preluarea mandatului
17 Noi 2015   •   22:13

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat marți că angajamentul pe care și-l ia în funcția în care a fost desemnat este ca România să se confirme și mai puternic, prin ceea ce face în primul rând în regiune, drept un actor care contează.
"Ideea esențială e aceea de continuitate, pentru că în politica externă a României obiectivele fundamentale sunt aceleași. Ceea ce e foarte important e ca România, membră a Uniunii Europene, membră a Alianței Nord-Atlantice, prin ceea ce face în primul rând aici, în regiunea noastră, să se confirme și mai puternic ca un actor care contează. Acesta este angajamentul pe care mi-l iau în fața dumneavoastră și sper ca în finalul mandatului să puteți trage concluzia că mi-am respectat angajamentul", a afirmat Comănescu la ceremonia de preluare a mandatului, care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe în prezența președintelui Klaus Iohannis, a premierului Dacian Cioloș și a fostului șef al diplomației române, Bogdan Aurescu.

El a mai afirmat că, împreună cu echipa de la minister, va duce mai departe ceea ce a construit "cu mare dedicație" ministrul Bogdan Aurescu.

La rândul său, Aurescu a arătat că mandatul său a avut drept unic scop promovarea și consolidarea profilului internațional al României și a urat succes succesorului său.

"Urez succes noului ministru al Afacerilor Externe, îl respect în mod deosebit, cunoaște foarte bine ministerul și oamenii săi, sunt convins că domnia sa va continua eforturile pe care le-am depus", a precizat Bogdan Aurescu.



×
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu Klaus Iohannis
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close