Antena 3 CNN Politică BPJ al PDL Iaşi a propus excluderea din partid a lui Daniel Oajdea

BPJ al PDL Iaşi a propus excluderea din partid a lui Daniel Oajdea

BPJ al PDL Iaşi a propus excluderea din partid a lui Daniel Oajdea
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    13 Noi 2011   •   16:36

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PDL Iaşi, reunit în şedinţă extraordinară, duminică, a decis să solicite oficial Biroului Permanent Naţional al Partidului Democrat Liberal excluderea deputatului Daniel Oajdea din formaţiunea politică, în conformitate cu prevederile Codului Etic, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

"Respectarea Codului Etic este o obligaţie a oricărui membru PDL, însă domnul Oajdea Vasile Daniel a ales un mod de a-şi declara public opiniile, care nu corespund acestuia, asumându-şi astfel consecinţele statutare ale propriului comportament", se precizează în document.

BPJ al PDL îşi motivează această decizie prin afirmaţiile critice pe care Oajdea le-a făcut la adresa PDL în ultima perioadă. Decizia a fost înaintată conducerii centrale a partidului, care se va pronunţa în acest caz.

Potrivit liderului interimar al PDL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea, decizia filialei ieşene va fi trimisă către BPN, propunerea urmând a fi discutată în regim de urgenţă de conducerea naţională a partidului.

Potrivit lui Oprea, 21 dintre membrii BPJ ai PDL Iaşi au votat pentru excludere, alţi doi membri au votat împotrivă, iar patru s-au abţinut.

Deputatul PDL de Iaşi Daniel Oajdea a declarat, vineri, că prim-vicepreşedintele partidului Gheorghe Flutur se vrea a fi un "tătic pe Moldova", ce profită de neînţelegerile din cadrul filialei ieşene a partidului.

Totodată, Oajdea a spus că nu-şi doreşte să ocupe un post în conducerea filialei PDL Iaşi, motivând că prezenţa sa în Biroul Permanent Judeţean ar gira dispreţul conducerii centrale a partidului faţă de membrii PDL care au participat la alegerile interne din filială.

Deputatul Daniel Oajdea a mai fost propus pentru excludere din PDL, în vara anului 2010, după ce a votat moţiunea de cenzură a opoziţiei pe tema reducerii salariilor. Decizia a fost luată atunci de către BPN, însă Consiliul Naţional de Coordonare, forul care ar fi urmat să valideze excluderea, nu a mai luat în discuţie cazul Oajdea.

×
Subiecte în articol: propunere pdl
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close