Antena 3 CNN Politică Bugetul SIE, suplimentat în comisii cu 10 milioane de euro pentru "chestiuni de capital tehnic"

Bugetul SIE, suplimentat în comisii cu 10 milioane de euro pentru "chestiuni de capital tehnic"

Bugetul SIE, suplimentat în comisii cu 10 milioane de euro pentru "chestiuni de capital tehnic"
Sursa foto: Parlament
05 Ian 2010   •   15:39

Parlamentarii din comisia parlamentară de control a SIE au decis marţi, în unanimitate, avizarea bugetului acestui serviciu de informaţii cu o suplimentare de 10 milioane de euro pentru "chestiuni de capital tehnic".
"Noi acum am dezbătut propunerea şi a Serviciului (SIE) şi a Comisiei şi am căzut de acord să facem un amendament - o creştere mică, de bun simţ, dar impusă de chestiuni obiective şi foarte clare în ceea ce priveşte activitatea acestui serviciu", a declarat deputatul PSD Gabriel Vlase, precizând că este vorba despre "chestiuni de capital tehnic".
Preşedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informaţii Externe a explicat ulterior că banii suplimentari vor fi alocaţi pentru investiţii de ordin tehnic adăugând că "este vorba despre cicluri de 4-5 ani când anumite chestiuni tehnice trebuie upgradate sau schimbate".
"Nu sunt calculatoare personale care trebuie schimbate. E o aparatură ceva mai specială", a mai spus Vlase.
Cele aproximativ 10 milioane de euro vor proveni din fondul de rezervă al Guvernului. "Mărirea va fi în jur de 10 milioane de euro. Nu e o sumă extraordinar de mare pe care a cerut-o comisia. Indicăm fondul de rezervă, încercăm o discuţie prin Ministerul Comunicaţiilor să vedem dacă găsim cumva o formă... Vedeţi, Serviciul are imposibilitatea de a accesa fonduri. Orice minister cred că ar putea să înţeleagă chestiunea asta şi să lase din bugetul dumnealor având posibilitatea de a lua bani şi din alte părţi", a explicat parlamentarul PSD.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SIE comisii buget
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close