Antena 3 CNN Politică C.P.Tăriceanu: Am un proiect ambiţios pentru România. Mă bazez pe experienţă personală

C.P.Tăriceanu: Am un proiect ambiţios pentru România. Mă bazez pe experienţă personală

de G.S.    |    12 Oct 2014   •   19:41
Preşedintele Senatului, fostul premier al României şi candidatul independent pentru Palatul Cotroceni, Călin Popescu Tăriceanu, a fost invitatul lui Radu Tudor în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire". 
 
Tăriceanu a vorbit despre programul său politic şi a explicat că îşi doreşte ca România să atingă în mod real statutul de a 7-a putere a Europei. 
 
"România nu mai este în stare, după 2007, după aderarea la UE, să îşi stabilească nişte priorităţi. Vrem să facem totul, toate autostrăzile, şi nu avem resurse. În loc să ne concentrăm pe bucăţi, pe care să le terminăm. Nu deschidem şantiere peste tot, să facem mii de kilometri. 
 
Tăriceanu a explicat că proiectul pe care îl propune este foarte ambiţios, dar se bazează pe experienta personală. 

"Proiectul pe care eu îl propun pare un vis de nerealizat. Dar aici am argumentul experienţei personale. Când am fost numit premier şi am avut în faţă dosarul de aderare la UE am fost aproape convins că nu vom reuşi să ne respectăm angajamentele. În decurs de doi ani, antrenând toate instituţiile, Guvern, Parlament, societate civilă, instituţii neguvernamentale, societatea, până la urmă am reuşit, din poziţia codaşă în care ne aflam să performăm şi oficialii europeni să îmi spună: "E bine, sunteţi asiguraţi, rămâne de văzut ce se întâmplă cu Bulgaria, pentru că nu vrem să le disociem".
 

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close