Antena 3 CNN Politică C.V.Tudor se răfuieşte cu Sassu: Şeful TVR, reclamat la Parchet că nu promovează PRM

C.V.Tudor se răfuieşte cu Sassu: Şeful TVR, reclamat la Parchet că nu promovează PRM

C.V.Tudor se răfuieşte cu Sassu: Şeful TVR, reclamat la Parchet că nu promovează PRM
Sursa foto: Corneliu Vadim Tudor
08 Feb 2010   •   17:29

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor şi-a găsit propriul ţap ispăşitor pentru lipsa prezenţeie sale pe micile ecrane. El l-a reclamat la Parchet pe preşedintele-director general al Televiziunii Române, Alexandru Sassu că îi îngrădeşte dreptul de a-i fi promovată imaginea sa şi a partidului pe acest post tv. În replică, Alexandru Sassu susţine că acţiunea liderului PRM constituie o ingerinţă în activitatea editorială a TVR şi cere intervenţia autorităţilor abilitate pentru a-l potoli pe actualul europarlamentar.
"Fără a ţine cont de faptul că PRM a fost partid parlamentar, iar, în prezent, este partid parlamentar în Parlamentul European, acesta refuză ca pe postul public de televiziune să fie difuzate orice ştiri, informaţii, comunicate, conferinţe de presă, care privesc partidul sau care provin de la acesta", a declarat pentru Mediafax, Ana Maria Angheluş, avocata PRM în acest caz.
Ea a precizat că a transmis astăzi o plângere prin curier rapid la Parchetul de pe lângă Înalta Curte Casaţie şi Justiţie, în care Partidul România Mare, reprezentat legal de preşedintele său, Corneliu Vadim Tudor, îl reclamă pe Alexandru Sassu, preşedinte-director general interimar al postului public de televiziune (TVR), pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, abuz în serviciu contra intereselor publice şi neglijenţă în serviciu.
PRM cere îndeplinirea promptă şi corectă a sarcinilor de serviciu, de către preşedintele TVR, "cu respectarea prevederilor articolului 31 din Constituţie şi a prevederilor articolelor 3 şi 4 din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune (SRTv)".
"Am luat act de plângerea penală depusă împotriva mea, recent, de către preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, care acuză lipsa de promovare în programele Televiziunii Române, a domniei sale şi a formaţiunii pe care o conduce. În acest sens, îi reamintesc domnului preşedinte PRM, Corneliu Vadim Tudor, că în perioada în care formaţiunea pe care o reprezintă a avut calitatea de partid parlamentar, aceasta a beneficiat de prezenţa în programele şi emisiunile SRTv în conformitate cu prevederile legii", arată Sassu într-un comunicat dat astăzi publicităţii.
În opinia preşedintelui TVR, acţiunea preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor constituie "o formă de presiune, o ingerinţă în activitatea editorială a SRTv, aşa cum este aceasta definită la artiolul 8 din Legea 41/1994".
"Totodată, consider că instituţiile democratice, cu responsabilităţi în sancţionarea publică a unor astfel de ingerinţe în activitatea unei instituţii de media (Parlamentul României, mass-media, organizaţiile neguvernamentale de profil etc.), ar trebui să ia, încă o dată, atitudine faţă de astfel de practici de presiune", conchide Sassu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close