Antena 3 CNN Politică Cad capete în UDMR după alegerile parlamentare

Cad capete în UDMR după alegerile parlamentare

Vești proaste pentru filialele UDMR. În ședința Consiliului Permanent a partidului din 9 decembrie, s-a decis destituirea președinților birourilor teritoriale din Timiș, Brașov, Baia Mare și Sighetu Marmației, potrivit unui comunicat al UDMR.

Cad capete în UDMR după alegerile parlamentare
Sursa foto: Facebook Kelemen Hunor
de Dan Gabor    |    10 Dec 2020   •   19:30

Motivul este unul cât se poate de simplu: rezultatele nesatisfăcătoare la alegerile locale. De asemenea, s-a decis ca în termen de șase luni să fie organizate alegeri sau să se facă numiri pentru posturile vacante.

Până la desemnarea noilor președinți au fost numiți ca interimari András Molnár la Timiș, Levente Novák la Brașov, István Székely la Baia Mare și Anna Horváth în fruntea organizației regionale Maramureș, Sighetu Marmației, potrivit Mediafax.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că formațiunea pe care o conduce este gata să îl susțină pe Florin Cîțu în fruntea noului guvern.

„Am fost chemați de domnul președinte la Cotroceni. Eu prefer un guvern politic cu un premier politic. Nu avem nimic împotriva unui militar, dar nu în fruntea guvernului.

Noi l-am fi votat pe domnul Cîţu şi în martie, dar s-a retras în ultima clipă. Eu am spus şi atunci că va fi votat, deci nu era nicio problemă pentru noi să-l votăm.

Am văzut cum a gestionat problemele de la Finanţe în această perioadă, pentru noi a fost una dintre puţinele surprize plăcute”, a anunțat Kelemen Hunor.
Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, în această diminieață, pe Florin Cîțu, propunerea PNL pentru funcția de premier, pe președintele liberalilor, Ludovic Orban, precum și pe co-președintele USR PLUS, Dan Barna, au declarat surse politice pentru Antena 3.

Florin Cîțu a fost propus ca premier după votul conducerii Biroului Politic Național al PNL. Singurul care s-a abținut a fost Dan Motreanu, al cărui nume era vehiculat pentru această funcție. Acesta a explicat că nu are nimic împotriva lui Florin Cîțu, dar nu l-a votat ”din principiu pentru democrație”.

În aceeași ședință conducerea PNL a decis ca Ludovic Orban să fie susținut de partid pentru șefia Camerei Deputaților.
”Sunt onorat de această nominalizare”

”Sunt onorat de această nominalizare și bineînțeles, în continuare, obiectivul principal este să formăm acestă majoritate parlamentară, pentru a avea cât mai repede un guvern”, a declarat Florin Cîțu imediat după ce a fost nominalizat de Partidul Național Liberal pentru funcția de premier.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close