Antena 3 CNN Politică "Cadoul" lui Cozmâncă: Înfiinţarea unui partid de stânga în ziua Congresului PSD

"Cadoul" lui Cozmâncă: Înfiinţarea unui partid de stânga în ziua Congresului PSD

"Cadoul" lui Cozmâncă: Înfiinţarea unui partid de stânga în ziua Congresului PSD
Sursa foto: Octav Cozmâncã
18 Feb 2010   •   17:51

Fostul social-democrat Octav Cozmâncă susţine că este posibil ca sâmbătă, de ziua Congresului PSD, să fie anunţate persoanele care vor face parte din conducerea interimară a unui viitor partid de stânga. Potrivit lui Cozmâncă, este posibil ca sâmbătă (n.r. - când are loc Congresul PSD) să fie anunţat, oficial, Comitetul interimar de coordonare pentru pregătirea, organizarea şi funcţionarea "unui partid de stânga autentică".

Cozmâncă face eforturi încă din toamna anului trecut să pună bazele unui nou partid de stânga, sub forma Alianţei Naţionale a Stângii Democrate(ANSD), după ce s-a autosuspendat din PSD după o serie de conflicte cu grupul din jurul lui Mircea Geoană.
El încercat la un moment dat să-l atragă şi pe Sorin Oprescu să intre în viitorul partid, ofertă refuzată de primarul Capitalei care ar dori la rândul său să-şi creeze o platformă proprie.

Astăzi, fostul lider social-democrat a transmis o scrisoare deschisă participanţilor la Congresul PSD în care arată că grupul Geoană a dus partidul de la poziţia de lider în viaţa politică românească la un partid de mâna a doua, concluzionând că se impune "o nouă stângă pentru o nouă Românie".

"Consider că PSD se îndreaptă către un dezastru total, riscând să aibă, în scurt timp, soarta PNŢCD. Este de neînţeles faptul că în aceste momente - când ţara este într-o profundă criză (sărăcie, disponibilizări masive, buget necorespunzător pentru învăţământ, sănătate, agricultură şi armată, disoluţie a unor autorităţi ale statului de drept) - Partidul Social Democrat îşi continuă propria disoluţie, se accentuează luptele interne între grupurile de influenţă, iar unii lideri se ocupă de fenomene paranormale, acceptând crearea şi încurajarea unui climat mafiot în partid", scrie Cozmâncă.
El mai arată că poziţia duplicitară a unor lideri ai PSD a făcut ca acest partid să fie discreditat şi umilit, să-şi piardă încrederea în rândul cetăţenilor care şi-au pus, cu ani în urmă, mari speranţe în Partidul Social Democrat.
"Vă rog, stimaţi foşti colegi - dacă credeţi cu adevărat în Partidul Social Democrat - să analizaţi cu maximă exigenţă şi responsabilitate destinele partidului, să adoptaţi măsurile absolut necesare pentru a salva social-democraţia din România, dar nu prin aranjamente de culise sau proceduri paranormale", cere Cozmâncă delegaţilor la Congresul PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close