Antena 3 CNN Politică Calendarul de audiere și învestire a Guvernului Negoiță va fi decis miercuri

Calendarul de audiere și învestire a Guvernului Negoiță va fi decis miercuri

Calendarul de audiere și învestire a Guvernului Negoiță va fi decis miercuri
Sursa foto: Liviu Negoițã
16 Noi 2009   •   11:48

Procedura de învestire a noului guvern Negoiță va fi decisă miercuri, la nivelul unei ședințe a Birourilor PCalendarul deermanente reunite. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că a convenit cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, convocarea conducerilor legislativului pe această temă.
Deși fixarea calendarului de învestire trebuia să aibă loc astăzi la nivelul Birourilor, Geoană i-a transmis omologului său de la Cameră că "nu se află în posibilitatea de a participa la o asemenea şedinţă până miercuri".
"Abia miercuri, după ce domnul Geoană se va pregăti cu domnul Vanghelie pentru confruntare, vom avea şi noi Birourile permanente reunite", a precizat Anastase, adăugând că liderul PSD se pregăteşte pentru confruntarea electorală, "după casetele lui Obama" şi "antrenat de Vanghelie".
În ceea ce privește posibilitatea ca Parlamentul să valideze noul guvern, Roberta Anastase a apreciat că acest lucru se poate întâmpla în orice moment, dacă există voinţă politică. "În momentul de faţă simt că nu există o voinţă politică de a da României un guvern, din partea candidatului la Preşedinţie Mircea Geoană", a conchis Anastase.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, declarase, joi, că Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor vor fi convocate în şedinţă reunită la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil luni. Anastase i-a imputat însă faptul că și-a luat concediu de odihnă sau de campanie, în perioada în care România are nevoie de un Guvern, şi l-a invitat să se întoarcă din campanie pentru a da României ?un guvern cu capacitate de exerciţiu deplină".
Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close