Antena 3 CNN Politică Camera Deputaţilor ar putea vota astăzi pe ordonanţa de organizare a referendumului propus de Băsescu

Camera Deputaţilor ar putea vota astăzi pe ordonanţa de organizare a referendumului propus de Băsescu

Camera Deputaţilor ar putea vota astăzi pe ordonanţa de organizare a referendumului propus de Băsescu
Sursa foto: Camera Deputaþilor
03 Noi 2009   •   10:25

Ordonanţa de urgenţă privind organizarea referendumului pe tema prezidenţială a parlamentului unicameral şi a reducerii numărului de aleşi va fi votată marţi în plenul Camerei, după ce a picat la Senat şi are toate şansele să nu fie adoptată nici de către deputaţi. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis luni să nu acorde Comisiei juridice o săptămână în plus pentru raportul pentru acest act normativ, astfel că proiectul se va supune la vot astăzi.
"La solicitarea Comisiei juridice de a prelungi termenul de dezbatere pentru proiectul de lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 103/2009 pentru modificarea legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, Biroul Permanent a respins această cerere, cerând Comisiei juridice să dezbată în regim de urgenţă în această seară. În varianta în care nu o dezbate, mâine se închide acest termen de depunere a raportului, iar legea va fi dezbătută şi votată cu sau fără raport", a precizat ieri secretarul Valeriu Zgonea după şedinţa Biroului Permanent de luni. 
Comisia juridică a transmis forului de conducere al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care solicita prelungirea termenului de depunere a raportului fiind invocat volumul mare de muncă al acestui for din această perioadă, cât şi faptul că proiectul de lege privind respingerea OUG 103/2009 pentru modificarea şi completarea legii privind referendumul este unul complex.

Camera Deputaţilor este forul legislativ decizional în această materie. Senatorii au votat deja pe 13 octombrie raportul de respingere a OUG 103/2009 privind organizarea referendumului, în absenţa reprezentanţilor democrat-liberali care au acuzat înregistrarea unui vot dublu din partea liberalilor.

Cu toate acestea, votul Parlamentului în problema organizării unui astfel de referendum are caracter consultativ şi, în acest caz simbolic. Referendumul propus de preşedintele Traian Băsescu va avea loc simultan cu desfăşurarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în data de 6 decembrie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close