Antena 3 CNN Politică Camera Deputaţilor: Maşinile Dacia Duster achiziţionate au costat 3,5 milioane lei

Camera Deputaţilor: Maşinile Dacia Duster achiziţionate au costat 3,5 milioane lei

Camera Deputaţilor: Maşinile Dacia Duster achiziţionate au costat 3,5 milioane lei
de M.Z.    |    12 Noi 2013   •   18:39

Cele 50 de autoturisme Dacia Duster cumpărate de Camera Deputaţilor au costat 3.504.196 de lei şi au tapiţerie textilă şi nu din piele, a declarat, marţi, secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor, George Dumitrică.

"Maşina, ştiţi bine, este produsă în România. Ca dotări, sunt dotările standard, care se găsesc pe orice Duster. Nu au dotări suplimentare, pentru a ţine un preţ mai mic, în caietul de sarcini a fost trecut special şi ca tapiţeria, de exemplu, să fie dintr-un material textil, pentru că tapiţeria de piele urca foarte mult preţul acestei maşini", a spus Dumitrică, potrivit Mediafax.

El crede că raportul calitate-preţ este unul care satisface atât nevoile Camerei Deputaţilor, dar şi dorinţa conducerii acestui for legislativ de a scădea cheltuielile pe care le aveau cu vechile maşini, "care sunt foarte vechi şi costul de întreţinere este foarte mare, consumul este foarte mare".

"Sperăm ca peste şase luni să vă putem da şi detalii tehnice dacă suntem mulţumiţi din punct de vedere tehnic. Din informaţiile pe care le avem, este o maşină fiabilă, are aer condiţionat şi cam atât este inclus în modelul standard", a adăugat secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor.

Întrebat cât au costat aceste maşini, Dumitrică a spus că valoarea contractului este de 3.504.196 de lei şi că "preţul pe bucată este 15.271 de euro". "Am folosit 34 de vouchere de la programul Remat, din preţul total s-a scăzut această valoare, 6.500 de lei pentru fiecare voucher", a adăugat Dumitrică. El a mai spus că maşinile Dacia Duster achiziţionate de Cameră "au cauciucuri care se folosesc şi vara şi iarna".

Citiţi şi Deputaţii cer maşini de teren de 18.000 de euro, ca să urce panta de la Parlament




×
Subiecte în articol: masini Camera Deputatilor
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close