Antena 3 CNN Politică Camera Deputaţilor va "securiza" balcoanele, pentru a evita cazuri gen Sobaru

Camera Deputaţilor va "securiza" balcoanele, pentru a evita cazuri gen Sobaru

Camera Deputaţilor va "securiza" balcoanele, pentru a evita cazuri gen Sobaru
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Mar 2011   •   18:02

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, să fie găsită o "formulă de securizare" a balcoanelor de la sala de plen, pentru ca evenimente precum cel din decembrie 2010, când Adrian Sobaru s-a aruncat de la balcon, să nu se mai repete, potrivit Mediafax.

Întrebată cum se va face această "securizare" a balcoanelor din sala de şedinţe a Parlamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a răspuns: "Am solicitat în cadrul Biroului Permanent, în unanimitate, Secretariatului General să vină cu o formulă, pe care o putem regăsi şi în alte Parlamente europene, care să vizeze protecţia celor care vizitează plenul".

Tot din raţiuni de securitate, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis luni, ca la şedinţa de marţi în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii, în Parlament să poată participa ca invitaţi doar ziariştii, nu şi cetăţenii, a mai spus Anastase.

Aceasta a mai precizat că se doreşte să se găsească "o formulă de securizare" a balcoanelor şi să nu se mai repete "evenimente tragice, cum a fost cel de la sfârşitul anului trecut", când Adrian Sobaru s-a aruncat de la balcon, în timpul şedinţei privind dezbaterea unei moţiuni de cenzură.
 


La precedenta şedinţă comună a Camerelor Parlamentului la care a participat premierul Emil Boc, pe 23 decembrie 2010, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor". Sobaru a căzut atunci de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi libertatea".

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor adrian sobaru
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close