Antena 3 CNN Politică Câmpanu: Independenţii trebuie să aibă 40 reprezentanţi. Diaconescu, funcţie importantă în viitorul partid

Câmpanu: Independenţii trebuie să aibă 40 reprezentanţi. Diaconescu, funcţie importantă în viitorul partid

Câmpanu: Independenţii trebuie să aibă 40 reprezentanţi. Diaconescu, funcţie importantă în viitorul partid
Sursa foto: Liviu Câmpanu
24 Feb 2010   •   17:43

Independenţii lui Gabriel Oprea doresc să-şi crească numărul la maximum 40 de parlamentari în viitorul apropiat, în timp ce lui Cristian Diaconescu i-ar fi rezervată o funcţie foarte importantă de conducere în viitorul partid politic pe care aceaştia îl vor crea în primăvara acestui an. Rămâne ca proaspătul ex-social-democrat să se pronunţe asupra ceea ce doreşte: o implicare politică sau şi în alte ?zone?, a declarat pentru Antena3.ro, liderul senatorilor independenţi, Liviu Câmpanu. Surse parlamentare susţin însă că independenţii caută să depăşească ca număr grupurile UDMR de la Cameră şi de la Senat pentru a putea emite pretenţii la noi funcţii guvernamentale în cadrul executivului Boc.

?Sunt convins că da. Nu am avut încă discuţii pe această temă, dar experianţa politică şi profesională a domnuluib Cristian diaconescu îl recomndă pentru un aseemenea post. Depăinde de dânsul dacă va dori o implicare mai activă pe plan politic sau numai un comportament pe anumite zone de activitate? ne-a explicat Liviu Câmpanu, întrebat dacă Diaconescu ar putea ocupa o pouiţia înaltă în viitoare construcţie politică.

În ceea ce priveşte politica de recrutări de noi parlamentari, Câmpanu a confirmat că în prezent colegii săi de grup poartă discuţii cu alţi parlamentari de care îi leagă o serie de proiecte comune.

?Ştiu foarte mulţi din colegii mei poartă discuţii cu prieteni sau alţi parlamentari cu care au proiecte comune pentru a încerca să găsească soluţii pentru a le duce la bun sfârşit. În prezent, numărăm 27 de parlamentari. Personal, consider că grupul nostru nu ar trebui să includă mai mult de 40 parlamentari pentru a crea structură politică flexibilă, care să-şi păstreze actuala capacitate de reacţie şi control? ne-a explicat Câmpanu.

Surse parlamentare din grupul independenţilor susţin însă că în următoareele săptămâni ar putea fi primiţi cu braţele descghise peste 30 de noi parlamentari, care vor pleca din zona PSD şi PNL. Deja cinci parlamentari au părăsit rândurile social-democrate: senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu, Culiţă Tărâţă şi Cristian Diaconescu şi Cătălin Cherecheş, ultimul anunţându-şi în această după-amiază decizia de a o lua pe urmele lui Diaconescu.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close