Antena 3 CNN Politică Candidatura lui Leonard Orban la Curtea Europeană de Conturi, RESPINSĂ prin votul din plenul PE

Candidatura lui Leonard Orban la Curtea Europeană de Conturi, RESPINSĂ prin votul din plenul PE

Candidatura lui Leonard Orban la Curtea Europeană de Conturi, RESPINSĂ prin votul din plenul PE
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    23 Oct 2012   •   19:25

Plenul Parlamentului European a votat, marţi seară, în sesiunea de la Strasbourg, candidatura ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, pentru un post de membru al Curţii Europene de Conturi.

Acesta a fost respins prin votul Parlamentului European.

Votul din plenul PE este decisiv în privinţa ocupării de către Orban a postului de la Curtea Europeană de Conturi din Luxemburg, în condiţiile în care avizul Comisiei de Control Bugetar este consultativ.

Leonard Orban rămâne ministru al Afacerilor Europene.

Orban a primit aviz negativ, pe 26 septembrie, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeană de Conturi, el primind 14 voturi "împotrivă" şi 12 voturi "pentru".

El a declarat după vot că nu s-a aşteptat la un astfel de rezultat.

   
Liderul grupului europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan susţinea, într-o conferinţă de presă, că votul popularilor din Comisia de control bugetar din PE, iniţial favorabil candidaturii lui Leonard Orban, a fost schimbat în urma unui mesaj transmis de Elena Băsescu.

"Între audiere şi momentul votului, candidatul iese din sală, iese şi staff-ul tehnic şi rămân cei care votează. Am rămas şi a apărut doamna Elena Băsescu, cu Traian Răzvan Ungureanu şi Sebastian Bodu. A avut un mesaj, bănuiesc că de la Traian Băsescu, pentru că nu înţeleg cum s-a schimbat votul popularilor atunci, ei erau încântaţi de Leonard Orban", a spus Ivan.

×
Subiecte în articol: leonard orban vot
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close